Ελλάδα

Κ. Γιαννόπουλος: : Απέλυσα τρία άτομα από το Χαμόγελο του Παιδιού για κακοποίηση

Οι απολυθέντες προσελήφθησαν αλλού, τόνισε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», προσθέτοντας ότι οι φορείς μέριμνας παιδιών πρέπει να αυτοελέγχονται

Π. Γιαννόπουλος: : Απέλυσα τρία άτομα από το Χαμόγελο του Παιδιού για κακοποίηση
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τρεις εργαζόμενοι απολύθηκαν από το «Χαμόγελο του Παιδιού», μετά από περιστατικά κακοποίησης στις δομές.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του οργανισμού και οι τρεις εργαζόμενοι προσελήφθησαν από άλλο φορέα.

«Η μαγείρισσα έβαλε πιπέρι στο στόμα του παιδιού. Αυτό είναι κακοποίηση, όταν έχεις να κάνεις με παιδιά τέτοιας δομής. Αμέσως έστειλα τη γυναίκα αυτή στην εισαγγελέα. Απέλυσα την υπεύθυνη βάρδιας, την υπεύθυνη του σπιτιού και τη μαγείρισσα και κατόπιν τις προσέλαβαν από άλλο φορέα, ακριβώς επειδή εργάζονταν στο “Χαμόγελο του Παιδιού”», είπε στην ΕΡΤ.

Ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε ότι φορείς για τα παιδιά πρέπει να έχουν και εσωτερικούς κανόνες για να προλαβαίνουν καταστάσεις. «Πρέπει όχι μόνο να ελεγχόμαστε, αλλά και να αυτοελεγχόμαστε», τόνισε.

Αναφορικά με τις καταγγελίες κατά της Κιβωτού του Κόσμου μίλησε για «μύθους και πραγματικότητες», ενώ σημείωσε: «Έχουμε “κηδεία” με αυτό που έχει γίνει (είτε όχι), και την πληρώνουν τα παιδιά».

«Πρέπει να ελεγχόμαστε και να αυτοελεγχόμαστε»

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» ανέφερε: «Βρισκόμαστε σε μια περίεργη κατάσταση. Εμείς υπηρετούμε τους θεσμούς. Ό,τι γίνεται, γίνεται σε συνεργασία με τους αρμόδιους, πιστοποιημένους φορείς (…) Πρόσφατα μας έλεγξαν. Έψαξαν και είδαν όλες τις διαδικασίες του φορέα. Φορείς σαν κι εμάς πρέπει να έχουν και εσωτερικούς κανόνες για να προλαβαίνουν καταστάσεις. Πρέπει όχι μόνο να ελεγχόμαστε, αλλά και να αυτοελεγχόμαστε».

Ο κ. Γιαννόπουλος,επίσης, τόνισε ότι η Περιφέρεια ελέγχει ό,τι έχει να κάνει με τα σπίτια του οργανισμού.

«Γίνονται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι. Πρέπει να υπάρχει μια διεπιστημονική ομάδα που να παρακολουθεί τα πάντα. Αν μέσα υπάρχει κάποιο θέμα θα το ανακαλύψεις έχοντας την εμπιστοσύνη των παιδιών», εξήγησε.

Τέλος, μίλησε και για το πρόβλημα που υπάρχει όσον αφορά στις αναδοχές. «Δεν υπάρχουν έλεγχοι στις αναδοχές. Υπάρχει ανεπάρκεια και υποστελέχωση. Δεν ελέγχονται οι κρατικοί φορείς, ούτε οι ιδιωτικοί, ούτε οι εκκλησιαστικοί. Πρέπει να αυτοελεγχόμαστε με διεπιστημονικούς ελέγχους. Πώς έρχονται οι υπεύθυνοι και λένε τώρα: “Εμείς δεν ξέραμε τίποτα”;», είπε.

Δείτε επίσης