Ελλάδα

«Τρωκτικά» του διαδικτύου άρπαξαν 57.000 ευρώ από μεγαλοστέλεχος ιδιωτικής κλινικής

Θύμα ηλεκτρονικής απάτης μεγαλοστέλεχος κλινικής στα Νότια Προάστια - Πώς τον εξαπάτησαν

«Τρωκτικά» του διαδικτύου άρπαξαν 57.000 ευρώ από μεγαλοστέλεχος ιδιωτικής κλινικής
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Θύμα ηλεκτρονικής απάτης έπεσε μεγαλοστέλεχος ιδιωτικής κλινικής στα Νότια Προάστια.

Τα «τρωκτικά» του διαδικτύου, σύμφωνα με πληροφορίες του Vradini.gr, του άρπαξαν από τον τραπεζικό του λογαριασμό 57.200 ευρώ!

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, ο 70χρονος εκπρόσωπος της κλινικής πραγματοποιούσε πληρωμές μέσω e-banking. Ξαφνικά του ήρθε μήνυμα στο κινητό του ότι δεν ήταν επιτυχής η συναλλαγή και διαπίστωσε ότι από τον τραπεζικό του λογαριασμό εκταμιεύονταν πολλαπλά χρηματικά ποσά.

Αμέσως τηλεφώνησε στην τράπεζα, είπε στον υπάλληλο το πρόβλημα που έχει, και του έστειλε με μήνυμα νέο κωδικό. Παρόλο που άλλαξε τον κωδικό, οι απατεώνες συνέχισαν να του κλέβουν χρήματα. Απελπισμένος πήγε σε υποκατάστημα της τράπεζας στηn περιοχή της Γλυφάδας, όπου και πάλι του είπαν να αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης στο λογαριασμό του.

Μπροστά στα μάτια των υπαλλήλων, και ενώ άλλαξε για τρίτη φορά κωδικό, τα χρήματα μεταφέρονταν σε άλλο λογαριασμό. Για να μην τον αδειάσουν τελείως, ο διευθυντής της τράπεζας έδωσε εντολή και μπλόκαραν τον λογαριασμό, και οι επιτήδειοι κατάφεραν μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και αφαίρεσαν 57.200 ευρώ.

Το θύμα κατήγγειλε την κλοπή στο Τμήμα Ασφάλειας Γλυφάδας, που διαπίστωσε από τα ηλεκτρονικά ίχνη των δραστών ότι τα χρήματα μεταφέρθηκαν σε λογαριασμό εκτός Ελλάδος.

Δείτε επίσης