Ελλάδα

Διπρόσωπος καιρός πριν τη νέα επιδείνωση - Λιακάδα με βροχές και καταιγίδες

Μικρή βελτίωση την Πέμπτη - Πότε αλλάζει πάλι το σκηνικό - Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ ανά περιοχή

Καιρός άστατος με λιακάδα, βροχές και καταιγίδες  – Έρχεται ραγδαία αλλαγή
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σήμερα Πέμπτη (24.11) ο καιρός προβλέπεται να είναι άστατος, με αραιές νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες.

Στο Ιόνιο, στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις, που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους.

Βροχές θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ιονίου και των ανατολικών τμημάτων του Αιγαίου, στην Ήπειρο, στη Θράκη και στην Κρήτη.

Καταιγίδες θα σημειωθούν στη Θράκη, στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει για τα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη έως το πρωί. Τα φαινόμενα από το πρωί θα περιοριστούν στα Ανατολικά τμήματα της Θράκης και του Αιγαίου, καθώς και στην Κρήτη.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα κυμανθεί, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στη Δυτική Μακεδονία από 0 έως 12 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 5 έως 17, στη Θεσσαλία από 6 έως 18, στην Ήπειρο από 3 έως 16, στην Ανατολική Στερεά από 5 έως 19, στη Δυτική Στερεά από 7 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 16, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίο και στις Σποράδες από 8 έως 17, στις Κυκλάδες από 10 έως 18, στα Δωδεκάνησα από 13 έως 17 και στην Κρήτη από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές και από το μεσημέρι από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 Μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 Μποφόρ.

Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στον Νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 Μποφόρ, όμως από το πρωί θα γίνουν βορειοδυτικοί έως 3 και τοπικά έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΕΜΥ: Ο καιρός ανά περιοχή σήμερα Πέμπτη 24/11/22

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού για σήμερα Πέμπτη 24 Νοεμβρίου από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει τους 16 με 18 βαθμούς στα βόρεια και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα 5 με 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως από το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί από το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία 5 με 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και βαθμιαία αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στη νότια Κρήτη.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Εύβοια

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το βράδυ 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Meteo: Οι περιοχές που θα έχει βροχές και καταιγίδες σήμερα Πέμπτη 24/11/22

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους, που σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικότερά της χώρας και στην Κρήτη, αναμένονται σήμερα Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2022 σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Πιο αναλυτικά στο Ιόνιο, στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους. Βροχές θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ιονίου και των ανατολικών τμημάτων του Αιγαίου, στην Ήπειρο, στη Θράκη και στην Κρήτη.

Καταιγίδες θα σημειωθούν στη Θράκη, στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη ενώ πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει για τα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη έως το πρωί. Τα φαινόμενα από το πρωί θα περιοριστούν στα ανατολικά τμήματα της Θράκης και του Αιγαίο καθώς και στην Κρήτη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 0 έως 12 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 5 έως 17, στη Θεσσαλία από 6 έως 18, στην Ήπειρο από 3 έως 16, στην ανατολική Στερεά από 5 έως 19, στη δυτική Στερεά από 7 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 16, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίο και στις Σποράδες από 8 έως 17, στις Κυκλάδες από 10 έως 18, στα Δωδεκάνησα από 13 έως 17 και στην Κρήτη από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές και από το μεσημέρι από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 Μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 Μποφόρ όμως από το πρωί θα γίνουν βορειοδυτικοί έως 3 και τοπικά έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αρναούτογλου:Η νέα ραγδαία αλλαγή του καιρού

Ο Σάκης Αρναούτογλου, ανέφερε ότι από σήμερα το πρωί της Πέμπτης 24 Νοεμβρίου, ο καιρός από τον Έβρο έως και τα ανατολικά νησιά θα έχει συννεφιές, που κατά τόπους θα πυκνώνουν και θα δώσουν κάποιες μπόρες. Ωστόσο, στην υπόλοιπη Ελλάδα θα επικρατεί λιακάδα.

Από το μεσημέρι και μετά η αστάθεια θα παραμείνει στα ανατολικά νησιωτικά της χώρας, ενώ σύννεφα θα έχει στη βορειοανατολική Ελλάδα. Το βράδυ θα επικρατεί ξαστεριά με λίγες συννεφιές, ενώ στα νοτιοανατολικά θα έχει τοπικά φαινόμενα και ίσως ενταθούν οι βροχές στη Θράκη.

Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι/βορειοδυτικοί, οι οποίοι θα πνέουν με ένταση 4-5 Μποφόρ στο Αιγαίο. Η μέγιστη θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά ηπειρωτικά, τους 13°C στα βορειοδυτικά και τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου στο Αιγαίο.

Στην Αττική θα έχει ήλιο από το πρωί, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατεί επίσης ηλιοφάνεια από το πρωί, ενώ θα εμφανιστούν κάποιες τοπικές συννεφιές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή (25/11) αναμένεται ηλιοφάνεια σχεδόν παντού και λίγα σύννεφα στο ανατολικό Αιγαίου με λίγες ψιχάλες. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7-8 Μποφόρ, με τη μέγιστη θερμοκρασία να φτάνει τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά ηπειρωτικά.

Το Σάββατο (26/11) επιστρέφουν οι συννεφιές σε όλη την Ελλάδα. Βροχές αναμένονται στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στα ανατολικά της Θεσσαλίας. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 14-15 βαθμούς Κελσίου, συνεχίζοντας την υποχώρησή της.

Την Κυριακή (26/11) ο καιρός θα αλλάξει σημαντικά, καθώς ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό θα επισκεφθεί τη χώρα, ενώ θα ενισχυθούν και οι ανατολικοί άνεμοι. Έτσι, προβλέπονται βροχές σε κεντρικά ανατολικά και κάποιες χιονοπτώσεις στη δυτική Μακεδονία, ακόμη και κάτω από τα 900 μέτρα υψόμετρο. Ο υδράργυρος θα υποχωρήσει περεταίρω στους 13-14 βαθμούς Κελσίου -πάντα για τα κεντρικά ηπειρωτικά.

Τη Δευτέρα (27/11) η ανατολική και νότια Ελλάδα θα έχουν μπόρες και καταιγίδες, με τους ανατολικούς ανέμους να φτάνουν και τα 7-8 Μποφόρ. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει στους 12 με 13 βαθμούς, ενώ θα κινηθεί αρκετά χαμηλά σε ορεινές περιοχές.

Όπως τόνισε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, τις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει ποιες περιοχές και πόσο έντονα φαινόμενα θα έχουν, καθώς για την ώρα η πρόγνωση δεν μπορεί να γίνει 100% με ασφάλεια.

Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Τρίτη 29/11/22

Σύμφωνα με την πρόγνωση εβδομάδας της ΕΜΥ, για την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου αναμένονται στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη με πιθανότητα τοπικών βροχών.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 Μποφόρ με εξασθένηση στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά. Θα φτάσει τους 13 με 15 βαθμούς στα βόρεια και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία στα δυτικά και νότια θα αυξηθούν και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 6, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στο Ιόνιο αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα κεντρικά και βόρεια. Λίγα χιόνια στα βορειοδυτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τέλος, τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου και την Τρίτη 29 Νοεμβρίου προβλέπονται στη νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη 7 πιθανώς 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δείτε επίσης