Ελλάδα

Κιβωτός: Διπλή έρευνα για οικονομικά σκάνδαλα-Τί απαντούν π. Αντώνιος και πρεσβυτέρα

«Έχουμε κάνει χίλια καλά, ποτέ κακό» δηλώνει ο πάτερ Αντώνιος - Στο στόχαστρο πλουτισμός και «μαύρα» Ταμεία - Πιάνει δουλειά το νέο ΔΣ

Κιβωτός: Διπλή έρευνα για οικονομικά σκάνδαλα-Τί απαντούν π. Αντώνιος και πρεσβυτέρα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ντόμινο αποκαλύψεων και εξελίξεων έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες για ασέλγεια και κακοποίηση ανηλίκων στην Κιβωτό του Κόσμου, με την παλιά διοίκηση να βρίσκεται στο «στόχαστρο» μεταξύ άλλων και για οικονομικά σκάνδαλα.

Τα πρώτε ευρήματα από τον οικονομικό έλεγχο είναι εντυπωσιακά. Η Οργάνωση είχε συγκεντρώσει από δωρεές το αστρονομικό ποσό των 27,7 εκατ. ευρώ μέσα σε τέσσερα χρόνια, ενώ την ίδια στιγμή η πολυτελής ζωή του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας με την πανάκριβη μεζονέτα στη Ραφήνα και τις Porsche Cayenne και τα τζιπ με τα φιμέ τζάμια αξίας 100.000 ευρώ, είναι στο «κάρο» για σοβαρές ατασθαλίες.

Στο πλαίσιο αυτό, μία διπλή έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Η μία αφορά της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, με τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβύτερα να είναι στο μικροσκόπιο για το αν υπήρξαν περιπτώσεις προσωπικού πλουτισμού που δεν δικαιολογούνται ή θα μπορούσαν να υποδηλώνουν την ύπαρξη «μαύρων ταμείων» στην Κιβωτό. Η άλλη της Οικονομικής Αστυνομίας που ερευνά σε ποινικό επίπεδο την τέλεση ενδεχόμενων οικονομικών εγκλημάτων. Οι αστυνομικοί θα αποφανθούν το επόμενο διάστημα τι γινόταν με τις χορηγίες της Κιβωτού και αν πήγαιναν εκεί που κατά το νόμο έπρεπε και επίσης αν οι φορολογικές δηλώσεις που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν ακριβείς.

«Έχουμε κάνει χίλια καλά, ποτέ κακό»

Στο μεταξύ, επανεμφανίστηκαν ο πάτερ Αντώνιος και η Πρεσβυτέρα, που ήταν άφαντοι μετά τη σειρά αποκαλύψεων και το «ξήλωμα» τους από τη διοίκηση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που παρουσίασε το Star στο κεντρικό του δελτίο, ο δημοσιογράφος μίλησε με συνεργάτες και κύκλους των δύο επικεφαλής της Κιβωτού, με τον πατέρα Αντώνιο να δηλώνει: «Δεν έκανα ποτέ κακό σε κανέναν».

Αυτό που λέει στους ανθρώπους του είναι, «δεν είναι δυνατόν. Δεν μπορεί να έγιναν όλα αυτά. Δεν έκανα ποτέ κακό σε κανένα παιδί. Γιατί τα λένε αυτά;»

Από την πλευρά της, η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή φέρεται να υποστηρίζει ότι «για όλες τις καταγγελίες υπάρχουν απαντήσεις και για τον καθένα που έχει κάνει καταγγελία, έχουμε κάνει χίλια καλά».

Ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα θα εκπροσωπηθούν από συνολικά τέσσερις δικηγόρους, και, σύμφωνα με την ίδια πηγή φαίνεται να «βλέπουν» θρησκευτικά και πολιτικά αντίποινα πίσω από τις καταγγελίες σε βάρος της «Κιβωτού του Κόσμου».

Κρίσιμη συνεδρίαση του ΔΣ

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο φάκελος με τα οικονομικά στοιχεία της Κιβωτού είναι στα χέρια του νέου ΔΣ.

Σήμερα, Πέμπτη το μεσημέρι στις 14:00, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι προγραμματισμένη η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. στα γραφεία της Κιβωτού, όπου θα γίνει και ένας πρώτος καταμερισμός αρμοδιοτήτων, καθώς υπάρχουν διοικητικές, οικονομικές, νομικές και κοινωνικές εκκρεμότητες. Τα μέλη του Δ.Σ. θα βρεθούν στις εγκαταστάσεις της Κιβωτού και την Παρασκευή, ενώ στην πραγματικότητα από τη Δευτέρα ξεκινά η νέα εποχή της οργάνωσης.

Δείτε επίσης