Ελλάδα

Κιβωτός: Νέα εξέλιξη - Πρώην στέλεχος άδειασε θυρίδα υπό άκρα μυστικότητα

Νέα τροπή, με την «εκκένωση» να καταγράφεται την Τρίτη, 22 Νοεμβρίου και ενώ είναι σε εξέλιξη διπλή έρευνα για οικονομικά σκάνδαλα

Κιβωτός: Νέα εξέλιξη - Πρώην στέλεχος άδειασε θυρίδα υπό άκρα μυστικότητα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις - «φωτιά» γύρω από τη συγκλονιστική υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, μετά τις καταγγελίες και μαρτυρίες για ασέλγεια και κακοποίηση σε βάρος ανηλίκων, ενώ την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται διπλή έρευνα για οικονομικά σκάνδαλα στην Οργάνωση.

Μια νέα πληροφορία που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» αναφέρει ότι πρώην στέλεχος της «Κιβωτού» μετέβη κάτω από απόλυτη μυστικότητα σε υποκατάστημα πιστωτικού ιδρύματος στο κέντρο της Αθήνας και άδειασε τραπεζική θυρίδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το περιστατικό φέρεται να συνέβη χώρα την Τρίτη (22/11).

Κατά το δημοσίευμα στο ίδιο πιστωτικό ίδρυμα φαίνεται να διατηρούνταν λογαριασμός της Κιβωτού του Κόσμου ύψους 2.000.000 ευρώ.

Για την συγκεκριμένη εξέλιξη ενημερώθηκαν, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη αλλά και κατόπιν οι ελεγκτές της Επιτροπής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, που κάνουν έρευνες στα οικονομικά της ΜΚΟ.

Υπενθυμίζεται ότι έχει δοθεί εντολή να ελεγχθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και ο τρόπος κτήσης ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων του πατέρα Αντώνιου, στενών συγγενών του και όσων είχαν σχέση με την οικονομική διαχείριση της Κιβωτού, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της υπεξαίρεσης από τα ταμεία της οργάνωσης.

Δείτε επίσης