Ελλάδα

Ο... ευγενικός απατεώνας στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ -

Συνελήφθη μετά από εννέα χρόνια αναζητήσεων. Εκκρεμούσαν σε βάρος του καταδικαστικές αποφάσεις για φυλάκιση 28 ετών

Ο... ευγενικός απατεώνας στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ -
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η Ελληνική Αστυνομία, που τον αναζητούσε επί εννέα χρόνια, τον είχε ονομάσει «ευγενικό απατεώνα» . Πρόκειται για έναν 56χρονο, ο οποίος διέφευγε επί έτη της σύλληψης, αλλά τους τελευταίους τρεις μήνες αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων τον είχαν βάλει στο «στόχαστρο» και, τελικά, κατάφεραν να τον εντοπίσουν.

Ο 56χρτονοε, όπως έγινε γνωστό, συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα στη Νέα Πέραμο, ενώ οδηγούσε στο κέντρο της πόλης ένα αυτοκίνητο που είχε δηλωμένα άλλα στοιχεία ιδιοκτήτη.

Οι αστυνομικοί του έδωσαν το προσωνύμιο «ευγενικός» γιατί παρουσιαζόνταν ως ευυπόληπτο πρόσωπο, καταφέροντας να εξαπατήσει πολίτες και επιχειρήσεις αποκομίζοντας μεγάλο περιουσιακό όφελος.

Σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 21-11-2022, στη Νέα Πέραμο από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 56χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικής ποινής κάθειρξης δέκα (10) ετών και δέκα έξι (16) μηνών και ποινή φυλάκισης δεκαεπτά (17) ετών και ενός (1) μηνός, για τα αδικήματα της απάτης κατά συναυτουργία, της πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ’ επάγγελμα, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της απόπειρας εκβίασης και της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Επιπλέον, εκκρεμούν σε βάρος του διωκτικά έγγραφα της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών με επιπλέον ποινή φυλάκισης εικοσιτεσσάρων (24) ετών και έξι (6) μηνών για τα προαναφερόμενα αδικήματα.

Η συνολική ποινή κάθειρξης-φυλάκισης που του επιβλήθηκε είναι πενήντα ένα (51) έτη και επτά (7) μήνες.

Ειδικότερα, ο 56χρονος, κατάρτιζε πλαστές επιταγές και τις χρησιμοποιούσε στις εμπορικές του συναλλαγές, ενώ παράλληλα χρησιμοποιούσε και επιταγές που είχαν κλαπεί, εξαπατώντας ιδιώτες και επιχειρήσεις, αποκομίζοντας ιδιαίτερα μεγάλο περιουσιακό όφελος.

Δείτε επίσης