Ελλάδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ο Κούγιας ζητά αναβολή της απολογίας της για Μαλένα και Ίριδα

«Προσυνενοημένο» χαρακτηρίζει ο Αλέξης Κούγιας το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούη – Καλόγρηα για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας

Υπόθεση Πισπιρίγκου: Ο Κούγιας ζητά την αναβολή της απολογίας της Ρούλας Πισπιρίγκου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Την αναβολή της προγραμματισμένης για αύριο, Παρασκευή, απολογίας της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας, ζητά ο δικηγόρος της Αλέξης Κούγιας.

Και αυτό όπως υποστηρίζει ο συνήγορος της φερόμενης παιδοκτόνου θα πρέπει να γίνει για να ληφθούν πρώτα καταθέσεις από συγκεκριμένους ιατροδικαστές, αλλά και για να πραγματοποιηθεί και κατ΄αντιπαράσταση εξέταση με του Νίκο Καλογριά και Νίκο Καρακούκη.

Εμμέσως πλην σαφώς ο Αλέξης Κούγιας αμφισβητεί το πόρισμα των ιατροδικαστών χαρακτηρίζοντας το μάλιστα ως προσυνεννοημένο.

Αναλυτικότερα ο συνήγορος υπεράσπισης της 33χρονης προφυλακισμένης Ρούλας Πισπιρίγκου που κατηγορείται για τον θάνατο και των τριών παιδιών της, ζητά να ληφθούν καταθέσεις από συγκεκριμένους ιατροδικαστές και κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή τους με τους Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλογρηά και στη συνέχεια να απολογηθεί η πελάτισσα του.

Ο Αλέξης Κούγιας που αμφισβητεί το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλογρηά το οποίο μάλιστα χαρακτηρίζει ως «προσυνεννοημένο», κατέθεσε πολυσέλιδο αίτημα στην ανακρίτρια Αθηνών που χειρίζεται την δικογραφία και ζητεί να προηγηθεί της απολογίας της εντολέως του, η λήψη καταθέσεων από συγκεκριμένους ιατροδικαστές και μάλιστα να εξετασθούν κατ’ αντιπαράσταση με τους κ.κ. Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλογρηά . Σε διαφορετική περίπτωση, όπως αναφέρει στο αίτημά της, επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της.

Κλήσεις μαρτύρων

Ο δικηγόρος της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου Δασκαλάκη να κληθούν και να εξετασθούν ως μάρτυρες ειδικών γνώσεων οι: Χρήστος Κραββαρίτης, ιατροδικαστής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, Φώτιος Χατζηνικολάου, αναπληρωτής καθηγητής ιατροδικαστικής στην Ιατρική Σχολή ΑΠΘ και Συμεών Μεσογίτης, ιατροδικαστής.

Επιπλέον ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου ζητεί να κληθούν και να εξετασθούν συμπληρωματικά οι Νικόλαος Καρακούκης, Νικόλαος Καλογρηάς, Χρήστος Ευτυχιάδης αλλά και να εξετασθούν για πρώτη φορά οι Χαρά Σπηλιοπούλου και Γεώργιος Σταυρουλάκης.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το δικηγορικό γραφείο του γνωστού ποινικολόγου, στέλνει προειδοποιητικό μήνυμα θα λέγαμε προς πάσα κατεύθυνση αναφέροντας ότι: «θα ακολουθήσουν μηνύσεις και αγωγές εναντίον όλων όσοι παρανόμησαν και την κατέστησαν κατηγορούμενη με κωμικού επιστημονικού περιεχομένου γνωμοδοτήσεις».

Τέλος ο κ. Κούγιας υποστηρίζει στην ανακοίνωση του: «Εάν γνώριζαν όλοι αυτοί που παρανόμησαν εις βάρος της κας Σ.Π. ποιοι άλλοι πραγματικά κορυφαίοι καθηγητές της ιατροδικαστικής και ιατροδικαστές ασχολούνται αυτήν τη στιγμή με την τρομερή αυτή υπόθεση και σε ποιες επιστημονικές απόψεις έχουν καταλήξει και αναφερόμεθα σε ιατροδικαστικές προσωπικότητες που κόσμησαν τις Ιατροδικαστικές Υπηρεσίες επί σαράντα έτη και οι οποίοι μελετούν αυτήν τη στιγμή και προσεγγίζουν επιστημονικά όλη αυτήν την πρωτοφανή για τα παγκόσμια ιατροδικαστικά δεδομένα υπόθεση, είμαστε βέβαιοι ότι θα είχαν χάσει τον ύπνο τους».

Δείτε επίσης