Ελλάδα

Δίωξη για κακούργημα στον 26χρονο που παρέσυρε την 21χρονη - Οδηγούσε δίχως δίπλωμα

Ο Αλβανός οδηγός δεν είχε ούτε άδεια παραμονής στη χώρα - Προκλητικές δηλώσεις μέσω του δικηγόρου του - Στη συνοδηγό φίλη του ασκήθηκε δίωξη για συνεργεία

Δίωξη για κακούργημα στον 26χρονο που παρέσυρε την 21χρονη - Οδηγούσε δίχως δίπλωμα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Δεν είχε άδεια παραμονής στην Ελλάδα και οδηγούσε δίχως δίπλωμα ο 26χρονος Αλβανός, που παρέσυρε, «πάτησε» κι εγκατέλειψε την 21χρονη φοιτήτρια από την Κρήτη, αβοήθητη στο δρόμο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο εισαγγελέας άσκησε εις βάρος του ποινική δίωξη για επικίνδυνη οδήγηση που είχε συνέπεια πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης (κακούργημα) και εγκατάλειψη τροχαίου, ενώ στη 19χρονη συνοδηγό φίλη του, ασκήθηκε δίωξη για συνεργεία στα παραπάνω αδικήματα και παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον ανακριτή.

Η νεαρή έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί και μέχρι τότε θα παραμείνει υπό κράτηση.

Στον 26χρονο, που έχει τεθεί υπό κράτηση, ασκήθηκε, επίσης, δίωξη από τον εισαγγελέα, για οδήγηση χωρίς την απαιτούμενη άδεια οδήγησης.

Αδιανόητα προκλητικός: «Στα 20 μέτρα είχε διάβαση»

Ο 26χρονος δήλωσε συντετριμμένος αλλά εμφανίστηκε ιδιαίτερα προκλητικός.

Ο ασυνείδητος οδηγός, ο οποίος είναι γνώριμος των Αρχών, σεσημασμένος για ναρκωτικά, αναμένεται να οδηγηθεί στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, διότι δεν έχει τα απαραίτητα έγγραφα για την παραμονή του στη χώρα. Ο ίδιος τόνισε μέσω του δικηγόρου του πως αυτός ήταν και ο λόγος που εγκατέλειψε την κοπέλα, αφότου την παρέσυρε.

Ωστόσο, ο 26χρονος συμπλήρωσε πως εάν η κοπέλα δεν είχε επιχειρήσει να περάσει την οδό Εγνατία σε σημείο που δεν υπήρχε διάβαση πεζών, δεν θα είχε συμβεί κάτι τέτοιο.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του 26χρονου για την μέσω του δικηγόρου του:

«Είμαι Συντετριμμένος από το συμβάν, αλλά προέχει η κατάσταση υγείας της κοπέλας. Ωστόσο, εάν δεν δεν είχε επιχειρήσει να περάσει την οδό Εγνατία σε σημείο που δεν υπήρχε διάβαση πεζών… τίποτα δυσάρεστο δεν θα είχε συμβεί, διότι στα 20 μέτρα είχε διάβαση για να περάσει η κοπέλα»

«Πετάχτηκε με ταχύτητα στο οδόστρωμα η πεζή»

Ο δικηγόρος του 26χρονου, Παρασκευάς Σπυράτος, τόνισε ότι ο εντολέας του εμφανίστηκε αυτοβούλως σήμερα ενώπιον των Αρχών, έδωσε μια πλήρη απολογία, χωρίς να ζητήσει να λάβει γνώση του προανακριτικού υλικού καθώς είχε και έχει μια ειλικρινή θέση. Ο δικηγόρος ανέφερε ότι είναι πολύ δυσάρεστο το γεγονός ότι η 21χρονη φοιτήτρια βρίσκεται σε εξαιρετική σοβαρή κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ωστόσο, "επί της ουσίας, κάνεις δε μπορεί να παρεβλεψει ότι επιχείρησε να διέλθει την οδό Εγνατία, σε ένα από τα κεντρικότατα σημεία, απότομα και ξαφνικά, τις πρώτες πρωινές ώρες".

Στη συνέχεια ανέφερε ότι ο 26χρονος οδηγούσε το αυτοκίνητο σε φυσιολογικές συνθήκες και ταχύτητα. "Η ατυχής νέα, επέλεξε να διέλθει από ένα σημείο όπου δεν υπήρχε διάβαση πεζών, ενώ αυτή υπάρχει σε απόσταση 20 μέτρων από το σημείο. Πετάχτηκε με ταχύτητα στο οδόστρωμα η πεζή. Επιχείρησε να φρενάρει, να κάνει ελιγμο για να την αποφύγει και έπραξε αυτά που θα έπραττε ο καθένας μας".

Σχετικά με το αν ο 26χρονος έκανε όπισθεν μετά την παράσυρση και πάτησε ξανά την άτυχη φοιτήτρια όσο βρίσκονταν στο έδαφος, κάτι που δήλωσαν οι αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού στους δημοσιογράφους, ο κ. Σπυράτος ανέφερε ότι "αφού το όχημα εξεκλινε της πορείας του για να αποφύγει τη σύγκρουση με την πεζή, χτύπησε με το οπίσθιο τμήμα του σε σταθμευμένο όχημα. Κατά την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι το όχημα κατέληξε σε σταθμευμένο όχημα".

Ο λόγος που ο 26χρονος εγκατέλειψε αιμόφυρτη την φοιτήτρια και έφυγε από το σημείο, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, είναι ότι στερούνταν νόμιμη άδεια διαμονής στη χώρα και ότι με δεδομένο αυτό θα προχωρούσε η διαδικασία της κράτησης, όπως έγινε σήμερα. "Πρόκειται για μία διοικητική διαδικασία, καθώς στερείται νόμιμης άδειας στη χώρα, καθώς δεν έχει άδεια διαμονής σε ισχύ. Πέραν τούτου, ήταν και σε μία κατάσταση φόρτισης με όλο αυτό που έγινε που συνδυαστικά οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα. Αυτό ήταν λάθος του και το αποκατέστησε σήμερα με την εμφάνισή του", τόνισε.

Δείτε επίσης