Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου: Στο μικροσκόπιο της Οικονομικής αστυνομίας όλες οι δομές

Πληροφορίες για ύποπτες οικονομικές κινήσεις στην έδρα της οργάνωσης στη Χίο

Κιβωτός του Κόσμου: Στο μικροσκόπιο της Οικονομικής αστυνομίας όλες οι δομές
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ολοένα και επεκτείνονται οι έρευνες για την Κιβωτό του Κόσμου μετά το ντόμινο αποκαλύψεων, με τη διαχείριση των οικονομικών της ΜΚΟ να μπαίνει στο «στόχαστρο» των Αρχών, ψάχνοντας για σοβαρότατες ατασθαλίες.

Μάλιστα, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Οικονομική αστυνομία ξεκινά τώρα έρευνες σε όλες τις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου».

Νωρίτερα την Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε έρευνα στη δομή της Χίου με εντολή της Οικονομικής Αστυνομίας.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι Αρχές πληροφορήθηκαν για ύποπτες οικονομικές κινήσεις στην έδρα της οργάνωσης στη Χίο. Έτσι ενημερώθηκε η Οικονομική Αστυνομία από τις τοπικές αρχές και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί έρευνα στη δομή.

Διπλή έρευνα για οικονομικά σκάνδαλα

Την ίδια ώρα, η παλιά διοίκηση βρίσκεται στο «στόχαστρο» μεταξύ άλλων και για οικονομικά σκάνδαλα.

Τα πρώτε ευρήματα από τον οικονομικό έλεγχο είναι εντυπωσιακά. Η Οργάνωση είχε συγκεντρώσει από δωρεές το αστρονομικό ποσό των 27,7 εκατ. ευρώ μέσα σε τέσσερα χρόνια, ενώ την ίδια στιγμή η πολυτελής ζωή του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας με την πανάκριβη μεζονέτα στη Ραφήνα και τις Porsche Cayenne και τα τζιπ με τα φιμέ τζάμια αξίας 100.000 ευρώ, είναι στο «κάρο» για σοβαρές ατασθαλίες.

Στο πλαίσιο αυτό, μία διπλή έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Η μία αφορά της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, με τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβύτερα να είναι στο μικροσκόπιο για το αν υπήρξαν περιπτώσεις προσωπικού πλουτισμού που δεν δικαιολογούνται ή θα μπορούσαν να υποδηλώνουν την ύπαρξη «μαύρων ταμείων» στην Κιβωτό. Η άλλη της Οικονομικής Αστυνομίας που ερευνά σε ποινικό επίπεδο την τέλεση ενδεχόμενων οικονομικών εγκλημάτων. Οι αστυνομικοί θα αποφανθούν το επόμενο διάστημα τι γινόταν με τις χορηγίες της Κιβωτού και αν πήγαιναν εκεί που κατά το νόμο έπρεπε και επίσης αν οι φορολογικές δηλώσεις που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν ακριβείς.

Νέα αποκάλυψη σοκ - Ποιός άδειασε τη θυρίδα στην τράπεζα;

Την ίδια ώρα, έρχεται στο φως, ένα ακόμη αποκαλυπτικό περιστατικό: πρώην κορυφαίο στέλεχος της «Κιβωτού του Κόσμου», άδειασε με απόλυτη μυστικότητα, τραπεζική θυρίδα σε υποκατάστημα πιστωτικού ιδρύματος στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπρόπουλου στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ», η πληροφορία έφτασε από υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη και από ελεγκτές της επιτροπής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος που ήδη ερευνούν την ΜΚΟ.

Στην ίδια τράπεζα, σημειώνει η εφημερίδα, η «Κιβωτός του Κόσμου» φέρεται να διατηρούσε λογαριασμό ύψους 2 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι τα τελευταία 24ωρα υπήρξε προσπάθεια αλλοίωσης των ιχνών για τις συναλλαγές της ΜΚΟ που παρουσίαζε ετησίως κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και συνολικά πλεονάσματα πολλών εκατομμυρίων ευρώ από δωρεές.

Η τραπεζική θυρίδα με το άγνωστο περιεχόμενο που αφαιρέθηκε άρον άρον προ 48 ωρών φέρεται ότι είχε ανοιχτεί στο όνομα της «Κιβωτού του Κόσμου».

Όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, το πρόσωπο που άδειασε τη θυρίδα δεν είναι άλλο από την πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή.

Μάλιστα, αφού πήρε το περιεχόμενο το οποίο είναι άγνωστο, προγραμμάτισε ραντεβού με άλλη τράπεζα για να νοικιάσει νέα θυρίδα, πράγμα όμως που όπως φαίνεται δεν έχει ακόμη συμβεί.

Δείτε επίσης