Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου: Έφοδος της αστυνομίας στη δομή Καλαμάτας

Στο «μικροσκόπιο» της Οικονομικής αστυνομίας όλες οι δομές της ΜΚΟ

Κιβωτός του Κόσμου: Έφοδος της αστυνομία στη δομή Καλαμάτας
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ολοένα και επεκτείνονται οι έρευνες για την Κιβωτό του Κόσμου μετά το ντόμινο αποκαλύψεων, με τη διαχείριση των οικονομικών της ΜΚΟ να μπαίνει στο «στόχαστρο» των Αρχών, ψάχνοντας για σοβαρότατες ατασθαλίες.

Μάλιστα, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Οικονομική αστυνομία ξεκινά τώρα έρευνες σε όλες τις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου».

Το πρωί της Παρασκευής η Αστυνομία έκανε έφοδο στη δομή της στην Καλαμάτα. Ειδικότερα, αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας έφτασαν στη δομή λίγο μετά τις 10:00 το πρωί. Αντίστοιχη έρευνα έγινε και χθες στη δομή που διατηρεί η Κιβωτός στη Χίο, μετά και από εντολή της οικονομικής αστυνομίας.

Η πρεσβυτέρα άδειασε τραπεζική θυρίδα υπό άκρα μυστικότητα

Στο μεταξύ, συνέχεια στην αποκάλυψη της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ», ότι πρώην στέλεχος της «Κιβωτού του Κόσμου» μετέβη με απόλυτη μυστικότητα σε υποκατάστημα πιστωτικού ιδρύματος, στο κέντρο της Αθήνας, και άδειασε τραπεζική θυρίδα, έδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega.

Σύμφωνα με την εκπομπή Live News, το πρόσωπο που άδειασε τη θυρίδα είναι η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή. Μάλιστα, αφού πήρε το περιεχόμενο, το οποίο είναι άγνωστο, προγραμμάτισε ραντεβού με άλλη τράπεζα, ώστε να νοικιάσει νέα θυρίδα -κάτι που, όπως φαίνεται, δεν έχει ακόμα συμβεί.

Σημειώνεται ότι δικαιούχοι της θυρίδας είναι η ίδια και ο πατέρας Αντώνιος. Στην ίδια τράπεζα, όπως σημειώνεται, η «Κιβωτός» φέρεται να διατηρούσε λογαριασμό ύψους δύο εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, υπάρχουν ενδείξεις ότι τα τελευταία 24ωρα υπήρξε προσπάθεια αλλοίωσης των ιχνών για τις συναλλαγές της ΜΚΟ, που παρουσίαζε ετησίως κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και συνολικά πλεονάσματα πολλών εκατομμυρίων ευρώ από δωρεές.

Παράλληλα, από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος προκύπτει ότι ποσοστά ιδιοκτησίας της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας (ΑΜΚΕ) της «Κιβωτού του Κόσμου» είχαν 50% η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, και το άλλο 50% ήταν στο όνομα της 86χρονης μητέρας του πατέρα Αντωνίου, η οποία μένει μόνιμα στη Χίο.

Ήδη, έχει ζητηθεί η άρση τραπεζικού απορρήτου και το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των ελεγχόμενων προσώπων, η κτήση ακίνητης και κινητής περιουσίας, στοιχεία τα οποία θα αντιπαραβληθούν με τα δηλωθέντα εισοδήματα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν αυτά προκλήθηκαν μέσω εγκληματικών δραστηριοτήτων.

Αν τα ευρήματα έχουν ποινικό ενδιαφέρον, το πόρισμα θα αποσταλεί στην Εισαγγελία.

Διπλή έρευνα για οικονομικά σκάνδαλα

Τα πρώτα ευρήματα από τον οικονομικό έλεγχο είναι εντυπωσιακά. Η Οργάνωση είχε συγκεντρώσει από δωρεές το αστρονομικό ποσό των 27,7 εκατ. ευρώ μέσα σε τέσσερα χρόνια, ενώ την ίδια στιγμή η πολυτελής ζωή του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας με την πανάκριβη μεζονέτα στη Ραφήνα και τις Porsche Cayenne και τα τζιπ με τα φιμέ τζάμια αξίας 100.000 ευρώ, είναι στο «κάρο» για σοβαρές ατασθαλίες.

Στο πλαίσιο αυτό, μία διπλή έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Η μία αφορά της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, με τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβύτερα να είναι στο μικροσκόπιο για το αν υπήρξαν περιπτώσεις προσωπικού πλουτισμού που δεν δικαιολογούνται ή θα μπορούσαν να υποδηλώνουν την ύπαρξη «μαύρων ταμείων» στην Κιβωτό. Η άλλη της Οικονομικής Αστυνομίας που ερευνά σε ποινικό επίπεδο την τέλεση ενδεχόμενων οικονομικών εγκλημάτων. Οι αστυνομικοί θα αποφανθούν το επόμενο διάστημα τι γινόταν με τις χορηγίες της Κιβωτού και αν πήγαιναν εκεί που κατά το νόμο έπρεπε και επίσης αν οι φορολογικές δηλώσεις που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν ακριβείς.

«Ο Πατέρας Αντώνιος δεν κρύβεται, είναι στην Αθήνα»

«Στην Αθήνα είναι, δεν κρύβεται», δηλώνει στο μεταξύ, ο αδερφός του πατέρα Αντώνιου, την ώρα που τόσο ο τελευταίος όσο και η Πρεσβυτέρα αγνοούνται, στον απόηχο των σοκαριστικών αποκαλύψεων και των καταγγελιών «φωτιά» για την Κιβωτό του Κόσμου.

«Στηρίζουμε τον αδελφό μας, πάνω από όλα με τις προσευχές μας. Αυτή τη δήλωση θέλω να κάνω. Γνωρίζουμε ποιος είναι ο αδελφός μας, ξέρουμε την αθωότητά του, όπως και της πρεσβυτέρας του και παρακαλούμε τον Θεό να φανερώσει την αδικία που γίνεται στο πρόσωπό του και της πρεσβυτέρας του. Αυτό που ξέρω να πω είναι ότι ο πατέρας Αντώνιος 25 χρόνια εργάζεται, το έργο του φαίνεται και θα φανεί η αλήθεια. Πιστεύω ότι θα δικαιωθεί» ανέφερε στο «Tlive» ο ιερέας αδελφός του ο οποίος ιερουργεί σε μονή της Χίου.

«Έχουμε μιλήσει, αδέλφια είμαστε. Τον είδα ότι έχει ανδρείο φρόνιμα μαζί με την πρεσβυτέρα του. Τον συνάντησα μετά τα όσα λέγονται, αφού βγήκαν όλα αυτά. Δεν χρειάζεται να πω τίποτα παραπάνω. Στην Αθήνα είναι, δεν κρύβεται ο πατέρας. Μου είπε με παράπονο, “τα βλέπεις πάτερ; Όλα αυτά θα τα πάρουν”. Χωρίς κακία, πίκρα μπορεί να βγήκε. Του απάντησα ''ας τα πάρουν πάτερ, τη ψυχή σου να μην πάρουν''» συμπλήρωσε ο ιερέας αδελφός του πατέρα Αντωνίου.

Και πρόσθεσε: «Όλοι κάνουμε λάθη ως άνθρωποι. Όλοι κάνουμε λάθη, μακάρι να ήμασταν άγιοι, αυτός όμως είναι ο σκοπός της ζωής μας. Εμείς πρέπει να είμαστε αγωνιστές κι όποιος αγωνίζεται, υπάρχουν πτώσεις, αλλά ξέρουμε πώς θα σηκωθούμε. Και βέβαια είναι στενοχωρημένος για όλα αυτά που συμβαίνουν, με τη βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρει».

Δείτε επίσης