Ελλάδα

Κολωνός: Δεύτερος κατηγορούμενος για παιδική πορνογραφία ελεύθερος με όρους

Πρόκειται για 60χρονο, ο οποίος κατά την απολογία του υποστήριξε ότι δεν συναντήθηκε ποτέ με την 12χρονη

Κολωνός;: Δεύτερος κατηγορούμενος για παιδική πορνογραφία ελεύθερος με όρους
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Νέες δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση του Κολωνού σημειώθηκαν σήμερα Παρασκευή, καθώς απολογήθηκε στην ανακρίτρια ο δεύτερος κατηγορούμενος που αντιμετωπίζει το αδίκημα της παιδικής πορνογραφίας.

Ο 60χρονος κατηγορούμενος, συγκεκριμένα, φέρεται να είχε στην κατοχή του φωτογραφίες και βίντεο της 12χρονης που έπεσε θύμα βιασμού και σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Κατά την απολογία του φέρεται να υποστήριξε πως συνομιλωντας με το προφίλ της 12χρονης, του ειπώθηκε πως είναι 17 χρόνων, και πως ποτέ δεν θα αναζητούσε φωτογραφίες από ένα παιδί 12 ετών.

Πρόσθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως ο συνομιλητής του παρέπεμπε σε άτομο πολύ μεγαλύτερης ηλικίας και όχι 12 ετών. Παραδέχτηκε πως έστειλε μικρό συνολικό ποσό (45 ευρώ συνολικά), το οποίο ισχυρίστηκεε πως έστειλε μετά από φόρτική πίεση που δέχτηκε από το προφίλ της 12χρονης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την αποδιδόμενη κατηγορία και ισχυρίστηκε πως δεν συναντήθηκε ποτέ από κοντά με την 12χρονη.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας, ανακρίτρια και αρμόδιος εισαγγελέας συμφώνησαν ο κατηγορούμενος να αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης σε ΑΤ της περιοχής του 3 φορές το μήνα και της καταβοολής χρηματικής εγγύησης 5.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται, ότι την περασμένη Τετάρτη ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του και ένας 39χρονος που κατηγορείται για παιδική πορνογραφία, στην υπόθεση του Κολωνού.

Ο 39χρονος, που δραστηριοποιείται στον τομέα της πληροφορικής, αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται και υποστήριξε ότι συνομίλησε με ένα προφίλ, το οποίο δεν ήταν της 12χρονης.

Κατά την απολογία του ανέφερε, ότι ζητούσε φορτικά να αποσαφηνιστεί η ηλικία της γυναίκας με την οποία συνομιλούσε, υποστηρίζοντας ότι η ίδια είχε αναφέρει ότι ήταν 17 ετών.

Για το σκοπό αυτό φέρεται να υποστήριξε πως ζήτησε τις φωτογραφίες, αφού ήθελε να ταυτοποιήσει το πρόσωπό με το οποίο μιλάει και την ηλικία του. Για να λάβει τις φωτογραφίες φέρεται να κατέβαλε συνολικά 140 ευρώ.Ο 39χρονος είναι ο πρώτος από την ομάδα προσώπων που εντοπίστηκαν να έχουν αγοράσει υλικό του κοριτσιού, που διακινούσε ο 53χρονος.

Συνολικά, 4 άνδρες μεταξύ των οποίων και ο 39χρονος ζήτησαν, πλήρωσαν και έλαβαν φωτογραφίες και βίντεο με άσεμνο περιεχόμενο του κοριτσιού και παρουσιάζονται στην ανακρίτρια μετά από κλήσεις που έλαβαν.

Δείτε επίσης