Ελλάδα

Γλυκά Νερά: Τη γονική μέριμνα της Λυδίας ζητούν οι γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Το αίτημα των γονέων του συζυγοκτόνου αναμένεται να συζητηθεί στις 17 Ιανουαρίου 2023

Γλυκά Νερά: Τη γονική μέριμνα της Λυδίας ζητούν οι γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μία νέα εξέλιξη σημειώθηκε στην υπόθεση της ειδεχθούς δολοφονίας της Κάρολάιν Κράουτς από τον σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο στα Γλυκά Νερά.

Συγκεκριμένα, αναβλήθηκε για τις 17 Ιανουαρίου η εκδίκαση της υπόθεσης ορισμού επικοινωνίας μεταξύ της οικογένειας του καταδικασμένου σε ισόβια δολοφόνου της άτυχης Κάρολαϊν από την Αλόννησο και της μικρής του κόρης Λυδίας.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειωθεί ότι η μικρή κόρη της Κάρολαϊν και του Μπάμπη έφυγε μαζί με τη γιαγιά της Σούζαν για τις Φιλιππίνες. Μάλιστα, η οικογένεια της Κάρολαϊν ζήτησε να αλλάξει ο τρόπος επικοινωνίας και να καθοριστεί πλέον μέσω skype.

Όπως μεταδίδει το thenewspaper.gr, στις 17 Ιανουαρίου θα εκδικαστεί και το αίτημα των γονιών του πιλότου για να αναλάβουν τη γονική μέριμνα του παιδιού. Την οικογένεια της Κάρολαϊν εκπροσωπεί ο δικηγόρος Βόλου Θανάσης Χαρμάνης.

Άνθρωποι από το περιβάλλον της οικογένειας της Αλοννήσου μιλώντας για την υπόθεση ανέφεραν τα εξής:
«Είναι καλύτερα στο εξωτερικό και η Σουζάνα έκανε θυσία να αφήσει τον άντρα της πίσω. Οι ψυχολόγοι συνέστησαν να φύγουν και το άκουσαν. Τώρα θεωρούν οι γονείς ότι πρέπει να πάρουν την γονική μέριμνα του παιδιού θα αποφασίσει το δικαστήριο γι αυτό που ειναι πιο νοσηρό το περιβάλλον.

Στις 17 Ιανουαρίου 2023 το δικαστήριο θα κρίνει εάν η μικρή Λυδία θα πρέπει να μεγαλώσει και να διαπαιδαγωγηθεί στο ίδιο περιβάλλον που μεγάλωσε και ο δολοφόνος της μητέρας της Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ή θα διαπαιδαγωγηθεί και θα μεγαλώσει στο περιβάλλον που μεγάλωσε και η ίδια η αδικοχαμένη Καρολάιν μαζί με την οικογένειά της και ξαδερφάκια της».

Με νέο δικηγόρο στο Εφετείο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Στο μεταξύ, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, με ανακοίνωσή του από τη φυλακή, έκανε γνωστό ότι τερματίστηκε κάθε μορφή εκπροσώπησης και νομικής συνεργασίας του ιδίου και του δικηγόρου του, Αλέξανδρου Παπαΐωαννίδη.

Συνεπώς, ο πρωτοδίκως καταδικασμένος σε ισόβια θα πάει στο Εφετείο με νέο συνήγορο.

Ο ΑΝΤ1, ανέφερε ότι βασικός λόγος της απόφασης του συζυγοκτόνου για την αλλαγή δικηγόρου είναι πως του αποδίδει ευθύνες για την καταγραφή της μητέρας του από τηλεοπτική κάμερα και την προβολή της από τηλεοπτικό σταθμό, αν και δεν έχει προκύψει κάποια άμεση εμπλοκή του δικηγόρου στο εν λόγω περιστατικό.

Ο πρώην πλέον, δικηγόρος του τότε είχε αναφέρει πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος αιφνιδιάστηκε με τη συγκεκριμένη είδηση. Συγκεκριμένα, ο κ. Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης μιλώντας στο TheNewspaper.gr είχε δηλώσει τα εξής:

«Πρόκειται για μία απρόσμενη παραβίαση του δικαιώματος της επικοινωνίας για την οικογένεια του εντολέα μου. Αυτή η εξέλιξη και η μη επικοινωνία με τους γονείς του Μπάμπη, δεν θα κάνει καλό στο παιδί.

Είμαι βέβαιος ότι θα δοθεί μία λύση μέσω της δικαστικής οδού. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος σίγουρα δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη. Έχουν γίνει μεγάλες προσπάθειες για την προάσπιση του παιδιού, όπως η παραίτηση από δικαιώματα και η μεταβίβαση της περιουσίας του εντολέα μου».

Δείτε επίσης