Ελλάδα

Τα ισόβια έγιναν 12 χρόνια για τον Βούλγαρο που σκότωσε τον βιαστή της κόρης του

Του αναγνωρίστηκαν δύο ελαφρυντικά από το δικαστήριο

Θεσσαλονίκη: Τα ισόβια έγιναν 12 χρόνια για τον Βούλγαρο που σκότωσε τον βιαστή της κόρης του
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σε ποινή κάθειρξης 12 ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης ο 46χρονος Βούλγαρος που σκότωσε με τσεκούρι πριν από επτάμισι χρόνια τον 53χρονο συμπατριώτη του που είχε βιάσει την κόρη του στη Νέα Ζίχνη Σερρών.

Το δικαστήριο αναγνώρισε στον 46χρονο κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία με δόλο το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς αλλά και το γεγονός ότι ωθήθηκε στην πράξη αυτή από ανάρμοστη συμπεριφορά του θύματος.

Έτσι έσπασε τα ισόβια που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα ο Βούλγαρος ενώ η 29χρονη κόρη του και η σύζυγο του που αρχικά είχαν καταδικαστεί σε 15ετή κάθειρξη για συνέργεια στην ανθρωποκτονία, κρίθηκαν αθώες. Το δικαστήριο για την σύζυγο και την κόρη του δράστη δέχθηκε ότι ακολούθησαν τον δράστη με σκοπό να τον αποτρέψουν από την δολοφονία.

Στην απολογία του, ο 46χρονος ομολόγησε την πράξη του, τονίζοντας ότι παρασύρθηκε από την οργή που του προκάλεσε η βίαια πράξη εναντίον της κόρης του.

Το έγκλημα είχε αποκαλυφθεί τον Φεβρουάριο του 2015, όταν ο 53χρονος, σεσημασμένος στην πατρίδα του για διάφορες πράξεις και μεταξύ αυτών για δύο βιασμούς, εντοπίστηκε νεκρός σε αποστραγγιστική τάφρο σε αγροτική περιοχή της Νέας Ζίχνης Σερρών.

Το θύμα είχε χτυπηθεί με τσεκούρι σε ολόκληρο το σώμα του και η ταυτοποίησή του έγινε εκτός των άλλων από τα τατουάζ που είχε στο σώμα του.

Η κόρη του δράστη είχε καταγγείλει τον βιασμό της από τον συμπατριώτη της ενάμισι χρόνο νωρίτερ από την δολοφονία, όταν η τότε 20χρονη κοπέλα υπέστη βιασμό σε απομονωμένη ορεινή περιοχή κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Το θύμα την είχε παρασύρει, μαζί με τη μητέρα της και μία τρίτη γυναίκα.

Στην υπόθεση της ανθρωποκτονίας εμπλέκονται άλλοι δύο Βούλγαροι ένας άντρας και μια γυναίκα οι οποίοι έχουν διαφύγει στην Βουλγαρία.

Δείτε επίσης