Ελλάδα

Γ. Γεωργαντάς: Προχωρήσαμε σε σημαντικές τομές προς όφελος των παραγωγών

Στην προοπτική αναγέννησης του πρωτογενούς τομέα στη χώρα μας μέσω της νέας ΚΑΠ και τα χρήματα που θα λάβουν οι αγρότες αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός

Γ. Γεωργαντάς: Προχωρήσαμε σε σημαντικές τομές προς όφελος των παραγωγών
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Την ανάγκη της ενωσιακής χρηματοδότησης αλλά και τις σημαντικές τομές που έχουν γίνει προς όφελος των παραγωγών, μίλησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς.

Ο υπουργός παρέθεσε συνέντευξη στο GRTimes.gr

Χαρακτηρίσατε νέα εποχή για την Ελλάδα την επίσημη έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του στρατηγικού σχεδίου της χώρας μας για την Κοινή Αγροτική Πολιτική 2023-2027. Πώς προσδιορίζετε αυτή τη νέα εποχή;

Μέσα από τη Νέα ΚΑΠ, μπορούμε να αξιοποιήσουμε πόρους 19,3 δις ευρώ για την αναγέννηση του πρωτογενούς τομέα στη χώρα μας. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ΕΣΠΑ ειδικά για την αγροτική οικονομία. Το πόσο σημαντική είναι δε, η αγροτική παραγωγή για την οικονομία μιας χώρας και για τη διατήρηση της κοινωνικής της συνοχής, έγινε αντιληπτό παγκοσμίως λόγω των αλλεπάλληλων κρίσεων.

Στην Ελλάδα αυτό έχει πρόσθετη αξία, γιατί μέσα από την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα ουσιαστικά ενισχύουμε όχι μόνο ένα σημαντικό κλάδο της οικονομίας μας, αλλά κρατάμε ζωντανή την ελληνική περιφέρεια. Τη Δευτέρα εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Στρατηγικό Σχέδιο που θα υλοποιήσει η Ελλάδα στο πλαίσιο της ΚΑΠ. Μέσα από τον εθνικό στρατηγικό μας σχεδιασμό επιδιώκουμε την ενσωμάτωση με ισορροπημένο τρόπο των στόχων της νέας ΚΑΠ για οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική αειφορία, και μάλιστα για πρώτη φορά μέσα από μια ενιαία προσέγγιση, η οποία προβλέπει την από κοινού συνεισφορά των δύο Πυλώνων της, τόσο του Πυλώνα Ι των άμεσων ενισχύσεων, όσο και τον Πυλώνα ΙΙ των επενδύσεων, στην επίτευξη συγκεκριμένων προτεραιοτήτων με μετρήσιμα αποτελέσματα.

Διαβάστε περισσότερα στο GRTimes.gr

Δείτε επίσης