Ελλάδα

Η ΕΛ.ΑΣ ξεκινά έρευνα για τον άγριο ξυλοδαρμό στο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου

Αναφορές για ρατσιστικά κίνητρα

Η ΕΛ.ΑΣ ξεκινά έρευνα για τον άγριο ξυλοδαρμό στο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Έρευνες για το περιστατικό άγριο ξυλοδαρμού που έλαβε χώρα στο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου της Κρήτης ξεκινά η ΕΛ.ΑΣ με σκοπό τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, μέσα στον προαύλιο χώρο του σχολείου με τους υπόλοιπους μαθητές όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο να μην αντιδρούν στο θέαμα, αναφέρει το neakriti.gr.

Από το βίντεο που έχουν στα χέρια τους οι αρχές, είναι ξεκάθαρο ότι ίσως περισσότεροι από δέκα μαθητές επιτέθηκαν σε έναν χτυπώντας τον με γροθιές και κλωτσιές ακόμα και όταν εκείνος έπεσε για λίγο στο έδαφος. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες κατά τη διάρκεια του ξυλοδαρμού τραυματίστηκε και ένας καθηγητής.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει το goodnet.gr το επεισόδιο της Πέμπτης ήρθε ως «συνέχεια» μικρότερης έκτασης επεισοδίου, που είχε σημειωθεί δύο εβδομάδες πριν και πάλι στο ίδιο σχολείο και έχει ρατσιστικά κίνητρα. Όλα έγιναν ενώ το σχολείο ήταν σε λειτουργία και τα μαθήματα σε εξέλιξη, άρα όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι 700 περίπου μαθητές της μονάδας εκεί.

Το θύμα δέχθηκε μία επίθεση από τουλάχιστον επτά άτομα, τόσο από το εν λόγω σχολείο όσο και από μαθητές άλλων και σύντομα το επεισόδιο πήρε μεγάλες διαστάσεις, αφού προστέθηκαν και άλλοι μαθητές που περικύκλωσαν τον μαθητή και τον ξυλοκοπούσαν.

Δείτε επίσης