Ελλάδα

Ρόδος: Τα άγνωστα παιδικά χρόνια της οικιακής βοηθού - serial killer

Σκότωσε τέσσερις ηλικιωμένες, ενώ είχε επιχειρήσει και να πνίξει το παιδί της με ζώνη, όταν αυτό ήταν μόλις ενός έτους

Ρόδος: Τα άγνωστα παιδικά χρόνια της οικιακής βοηθού - serial killer
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Όσο η τοπική κοινωνία της Ρόδου παραμένει συγκλονισμένη από τις αποκαλύψεις για τη δολοφονία της 75χρονης κατάκοιτης γυναίκας από την οικιακή βοηθό που την πρόσεχε, έρχονται στοιχεία στη δημοσιότητα από το παρελθόν της δράστιδος., η οποία αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα, χωρίς να ακολουθεί το τελευταίο διάστημα την αγωγή που έπρεπε.

Η 45χρονη serial killer που εργαζόταν ως οικιακή βοηθός για τη φροντίδα της, τηλεφώνησε στην αστυνομία και ομολόγησε πως αυτή τη σκότωσε.

Μετά την απολογία της και με ομόφωνη απόφαση του τακτικού Ανακριτή και της Αντιεισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, κρίθηκε προσωρινά προφυλακιστέα. Η ομολογία της για τις άλλες τρεις δολοφονίες ηλικιωμένων γυναικών, δύο στη Ρόδο και μία στη Λέρο, ερευνάται από τις Αρχές στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε ο εισαγγελέας με συγγενείς των δύο άλλων γυναικών που εμφανίζει η ίδια ως θύματά της να μην πείθονται πως αυτή ευθύνεται για το θάνατό τους.

Η κατηγορούμενη, προέβαλε τον ισχυρισμό περί μειωμένου καταλογισμού λόγω σχιζοφρένειας και υπέβαλε προηγούμενες ιατρικές γνωματεύσεις της και έγγραφα από τον εγκλεισμό της σε ψυχιατρικά ιδρύματα της Λέρου, της Κρήτης και της Κύπρου. Στη Λέρο οδηγήθηκε μετά την καταδίκη της, γιατί αποπειράθηκε να πνίξει τον γιο της σε ηλικία μόλις ενός έτους. Σύμφωνα με πληροφορίες θα μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού και εκεί θα διενεργηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

«Έχω σχιζοφρένεια, δεν έπαιρνα χάπια»
Όπως ισχυρίστηκε στην απολογία της, τις πρώτες πρωινές ώρες, άκουγε συνεχώς μια φωνή να της λέει "λύτρωσέ την, λύτρωσέ την, υποφέρει". Την πλησίασε στο κρεβάτι, έβαλε το χέρι της στο στόμα της και στη συνέχεια της έκλεισε τη μύτη με σκοπό να την πνίξει. Πήρε ένα μαξιλάρι και όπως περιέγραψε, ολοκλήρωσε την πράξη της. Όταν κατάλαβε τι είχε συμβεί κάλεσε η ίδια την Αστυνομία.

Ο δικηγόρος της κ. Αλεξανδρής αναφέρθηκε στο οικογενειακό περιβάλλον της 45χρονης, τονίζοντας πως οι γονείς της την χτυπούσαν και της φέρονταν άσχημα. "Δεν ξέρω εάν αυτό πυροδότησε την κατάσταση στην οποία βρέθηκε στη συνέχεια, με τα βαριά ψυχικά τραύματα", είπε στην επομπή "Φως στο Τούνελ" και συμπλήρωσε πως ούτε το κοινωνικό ούτε το οικογενειακό της περιβάλλον της έδωσε προσοχή.

Δείτε επίσης