Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου: O Νάρκισσος πατέρας Αντώνιος ως Νώε σε... αγιογραφία

Μαζί με τον Αντώνιο-Νώε και η πρεσβυτέρα. Έπαρση και «παπική αλαζονεία» καταλογίζουν στο ζευγάρι παιδιά και πρώην εργαζόμενοι στη ΜΚΟ

Κιβωτός του Κόσμου: O Νάρκισσος πατέρας Αντώνιος ως Νώε σε... αγιογραφία
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Το 1998 ο πατέρας Αντώνιος ίδρυσε την Κιβωτό του Κόσμου. Τότε κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως 24 χρόνια μετά, η ΜΚΟ θα έμπαινε στο στόχαστρο των αρχών που διεξάγουν έρευνες για το βίο και την περιουσία του ιδρυτή της, μετά τον... ορυμαγδό καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση, βάναυσες τιμωρίες και οικονομικές ατασθαλίες.

Είναι αλήθεια πως μία μερίδα παιδιών και πρώην εργαζόμένων στις δομές της Οργάνωσης καταγγέλλουν τον πατέρα Αντώνιο και και στενούς του συνεργάτες για κακοποιητικές συμπεριφορές.

Παιδιά και πρώην εργαζόμενοι ισχυρίζονται πως ο πατέρας Αντώνιος στην πορεία, έχασε τον προορισμό του και λειτουργούσε ο ίδιος αλλά και η πρεσβυτέρα με έπαρση και «παπική αλαζονεία».

Ήθελε τα «παιδιά του» να τον λατρεύουν σαν Θεό και να τον εξυμνούν για τη «σανίδα» σωτηρίας που τους προσέφερε, λένε οι καταγγέλλοντες.

Στο πλαίσιο αυτής της συμπεριοφράς ο πατέρας Αντώνιος, σχολιάζουν οι καταγγέλλοντες, έφθασε να ζητήσει μία αγιογραφία που θα περιλαμβάνει τον ίδιο και τη σύζυγό του.

Οι καταγγέλλοντες αναφέρονται στην αγιογραφία που κοσμεί τον κεντρικό τοίχο στο εκκλησάκι του έκτου ορόφου, στη δομή του Κολωνού.

Η εν λόγω τοιχογραφία αναπαριστά τον πατέρα Αντώνιο σε ρόλο Νώε να καθοδηγεί τα «παιδιά» του μαζί με τα ζώα στην Κιβωτό. Στο πλάι του, σε... απομίμηση βιβλικής μορφής και η πρεσβυτέρα η οποία βοηθά τον πατέρα Αντώνιο να οδηγήσουν τα «τέκνα» τους στη «Γη της Επαγγελίας»..

Όπως υποστηρίζουν πρώην τρόφιμοι της Δομής κατά τον καθιερωμένο εκκλησιασμό τους προσκυνούσαν και ασπάζονταν την αγιογραφία του πατρός Αντωνίου μαζί με τις υπόλοιπες εικόνες του Ναού. Ο αγιογράφος έχει αποτυπώσει τη μορφή του ιδρυτή της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, όπως ακριβώς του Χριστού και των Αγίων της Εκκλησίας. Από την εικόνα, ωστόσο, λείπει το φωτοστέφανο

Ο πατέρας Αντώνιος, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν αυτοί που σήμερα τον καταγγέλλουν, επιχειρούσε όλα αυτά τα χρόνια να φτιάξει μία εικόνα «Μεσσία». Όλη αυτή η προσπάθεια, όμως, γκρεμίστηκε από τις καταγγελίες που μοιάζουν με... τσουνάμι που κινδυνεύει να πνίξει την Κιβωτό.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το τρίτο του παιδί με την Σταματία Γεωργαντή το βάφτισε Νώε, ίσως ως ένα σημάδι του ρόλου που ο ίδιος είχε αναλάβει.

Την ίδια ώρα, ένα άλλο παιδί, οκτώ χρόνια μεγαλύτερο από τον γιο του, τον κατηγορεί πως έπεσε θύμα ασέλγειας και εξευτελιστικής συμπεριφοράς μέσα στην «Κιβωτό» που έφτιαξε για αυτόν ο πατέρας Αντώνιος.

ΚΙΒΩΤΟΣ1

ΚΙΒΩΤΟΣ2

ΚΙΒΩΤΟΣ3

.

Δείτε επίσης