Ελλάδα

Κολωνός: Με πολυοργανική ανεπάρκεια το 5χρονο παιδί-«Να γίνει ένα θαύμα να ξυπνήσει»

Το παιδί βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση στη ΜΕΘ και δεν λειτουργούν ζωτικά όργανα

Κολωνός: Με πολυοργανική ανεπάρκεια το 5χρονο παιδί-«Να γίνει ένα θαύμα να ξυπνήσει»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει το 5χρονο αγγελούδι, που διασωληνώθηκε ύστερα από πυρκαγιά που ξέσπασε στο σπίτι του, όπου διαμένει με την οικογένειά του στον Κολωνό.

Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση στη ΜΕΘ του «Αττικού» νοσοκομείου, παρουσιάζοντας πολυοργανική ανεπάρκεια. Όπως αναφέρουν, οι πληροφορίες, δεν λειτουργούν σημαντικά ζωτικά όργανα, όπως νεφροί, πνεύμονες και ήπαρ.

Γιατροί της ΜΕΘ ανέφεραν πως επειδή τα παιδιά συνήθως έχουν δυνάμεις σε σχέση με τους ενήλικες, πάντα προσβλέπουν σε ένα θαύμα. Όλα θα εξαρτηθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, από το πόσο έμεινε ο εγκέφαλος χωρίς οξυγόνο.

Ποινική δίωξη στον πατέρα

Στο μεταξύ, ποινική δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο ασκήθηκε σε βάρος του 45χρονου πατέρα του 5χρονου παιδιού.

Το άλλο παιδί, ένα 9χρονο παιδί διακομίστηκε από το ΕΚΑΒ στο «Αγία Σοφία». Υπήρχε και ένα τρίτο παιδί, ένα 12χρονο το οποίο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά όχι από τους διασώστες του ΕΚΑΒ, αλλά από κάποιο άλλο άτομο.

Την ώρα που ξέσπασε η φωτιά, στο διαμέρισμα βρίσκονταν ο πατέρας με τα τρία ανήλικα παιδιά του ηλικίας 5, 8 και 12 ετών.

Ο μεγάλος γιος κοιμόταν στο ίδιο δωμάτιο με τον πατέρα.

Ο μικρότερος γιος επίσης κοιμόταν, σε διαφορετικό όμως δωμάτιο.

Η μητέρα των τριών αγοριών δεν ήταν στο διαμέρισμα.

«Κοιμάμαι, ακούω φωνές στα αυτιά μου "μπαμπά, βοήθεια, βοήθεια»

Μιλώντας στο Star, ο πατέρας του πεντάχρονου αγοριού περιέγραψε τις δραματικές στιγμές μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, που λίγο έλειψε να στοιχίσει τη ζωή στο παιδί του.

Όπως περιγράφει ο ίδιος, ήταν ξαπλωμένος στον καναπέ και κοιμόταν, ενώ η μητέρα των παιδιών είχε βγει για λίγο έξω από το σπίτι με τον μεγαλύτερο γιο τους.

«Κοιμάμαι, ακούω φωνές στα αυτιά μου "μπαμπά, βοήθεια, βοήθεια". Στο μεταξύ ξυπνάω και βλέπω μια φλόγα στον καναπέ. Ανεβάζω το ρολό, βλέπω τον μικρό έξω. "Τι έγινε παιδί μου; Ποιος άλλος είναι μέσα;". Πάω να σηκώσω το ρολό και δεν μπορούσα να το σηκώσω από τη μέση μου και δεν μπορούσα να πάω τέρμα κάτω στο δωμάτιο που κοιμόταν ο μικρός» περιέγραψε ο πατέρας του πεντάχρονου.

«Να γίνει ένα θαύμα να ξυπνήσει το κεφαλάκι του»

Από την πλευρά της, η μητέρα του πεντάχρονου παρακαλά να γίνει ένα θαύμα και να σωθεί το παιδί της. «Να γίνει ένα θαύμα να ξυπνήσει το κεφαλάκι του. Να προσευχηθεί και ο κόσμος για το παιδί να γίνει ένα θαύμα, μόνο αυτό λέω. Τίποτα άλλο...» λέει στην κάμερα του Star, ξεσπώντας σε κλάματα.

Ο πατέρας των παιδιών συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, όπου πήρε προθεσμία για να δικαστεί την Τετάρτη.

Δείτε επίσης