Ελλάδα

Δήμος Αγίου Δημητρίου: Σύμφωνο συνεργασίας με το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Το σύμφωνο υπεγράφη χθες στο δημαρχείο από την δήμαρχο Μαρία Ανδρούτσου και τον πρόεδρο του «Χαμόγελου του παιδιού», Κώστα Γιαννόπουλο

Δήμος Αγίου Δημητρίου: Σύμφωνο συνεργασίας με το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στενή συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού» θα αναπτύξει ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, με στόχο τη συντονισμένη και όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων που αφορούν τα παιδιά, καθώς και την παροχή υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής φροντίδας.

Χτες οι δύο πλευρές υπέγραψαν το σχετικό σύμφωνο συνεργασίας, παρουσία του αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής, Σπήλιου Διαβολίτση, και του αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας, Σούλη Σοφιανόπουλου. με το «Χαμόγελο του Παιδιού» να θέτει στη διάθεση του δήμου, πέρα από τις τηλεφωνικές γραμμές SOS, εξαφάνισης και υποστήριξης, τα εξής:

- Τις κινητές ιατρικές μονάδες εντατικής θεραπείας για νεογνά και παιδιά (ασθενοφόρα), υπό τον συντονισμό του ΕΚΑΒ.

- Τα Κέντρα Στήριξης παιδιού και οικογένειας.

- Τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του οργανισμού στον τομέα της εξαφάνισης ανηλίκων, αλλά και εξαφάνισης ενηλίκων που διατρέχουν κίνδυνο, καθώς και την ομάδα έρευνας και δάσωσης.

- Τις κινητές μονάδες προληπτικής ιατρικής για παιδιά και τα σύγχρονα κινητά πολυϊατρεία «Ασκληπιός» και «Ιπποκράτης».

- Τον «Οδυσσέα», δηλαδή το 1ο κινητό εργαστήρι ενημέρωσης, εκπαίδευσης και τεχνολογίας, με δυνατότητα αξιοποίησής του και ως Κινητό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων.

- Τα εξειδικευμένα οχήματα άμεσης επέμβασης και τα διασωστικά οχήματα του Οργανισμού.

- Την υπηρεσία της επιτόπιας παρέμβασης, η οποία απευθύνεται σε παιδιά που διατρέχουν άμεσο κίνδυνο, με σκοπό την προστασία τους και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους, σε συνεργασία με τις αρμόδιες εισαγγελικές και αστυνομικές Αρχές.

- Την παροχή κοινωνικής και ψυχολογικής υποστήριξης σε όλα τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

- Την παροχή κοινωνικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών σε παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και στις οικογένειές τους.

- Την πραγματοποίηση διαδραστικών παρεμβάσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης παιδιών, γονέων/κηδεμόνων και εκπαιδευτικών σε σχολεία του δήμου.

«Χαιρόμαστε πολύ, τόσο γι' αυτή τη συνάντηση όσο και για το σύμφωνο συνεργασίας. Ήδη η βοήθεια του Χαμόγελου του Παιδιού στον δήμο μας ως τώρα, για την αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων, έχει αποδειχθεί σημαντική. Στόχος μας, μέσα από αυτή τη συνθήκη συνεργασίας, είναι οι πολίτες του δήμου μας να αισθάνονται πιο ασφαλείς», τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις της, η δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου.

Δείτε επίσης