Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου: Πωλούσαν σε παζάρια τρόφιμα και ρούχα από τις δωρεές των πολιτών

Νέες καταγγελίες για τις πράξεις συγκεκριμένων στελεχών της ΜΚΟ με στόχο την αποκόμιση τεράστιων χρηματικών ποσών εν αγνοία δωρητών και αρμοδίων αρχών

Κιβωτός του Κόσμου: Πωλούσαν σε παζάρια τρόφιμα και ρούχα από τις δωρεές των πολιτών
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Νέες πρωτοφανείς καταγγελίες για άγνωστες ως σήμερα πρακτικές από συγκεκριμένα στελέχη της «Κιβωτού του Κόσμου», με στόχο την συγκέντρωση μεγάλης ρευστότητας με την άμεση πώληση τροφίμων και ρούχων από δωρεές πολιτών σε...τοπικά παζάρια.

Ως σήμερα ήταν γνωστό ότι η διοίκηση της ΜΚΟ και των υπευθύνων της «Κιβωτού του Κόσμου» σχετικά με τις δωρεές -εκτός από τα ακίνητα- ήταν ότι εξέφραζαν την προτίμησή τους να γίνονται σε μετρητά, με το ισχυρισμό πως με τα χρήματα μπορούν να καλύψουν ευκολότερα και καλύτερα τις ανάγκες των παιδιών και της λειτουργίας της οργάνωσης.

Όμως, ο δικηγόρος Αντουάν Μπάκρι κατά την διάρκεια αποκαλύψεων για την δράση στελεχών της «Κιβωτού του Κόσμου» στην τηλεοπτική εκπομπή «Live News» του Mega, υπογράμμισε ότι η πώληση τροφίμων και ρούχων, τα οποία προέρχονται από τις αναρίθμητες δωρεές απλών πολιτών, αποτελούσε συνηθισμένη, αν όχι «πάγια τακτική».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά είχε πληροφορηθεί εδώ και αρκετό καιρό για... παραεμπόριο ρούχων και τροφίμων που είχε αναπτυχθεί από την «Κιβωτό του Κόσμου». Ουσιαστικά, δηλαδή, ρούχα και τρόφιμα που προέρχονταν από δωρεές και προορίζονταν για τα παιδιά που ζούσαν στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» αλλά τελικά κατέληγαν προς πώληση σε παζάρια, κυρίως στην Αθήνα, έναντι μετρητών (άδηλου χρήματος), ώστε να συγκεντρώνονται άμεσα και εύκολα μετρητά. Τις σχετικές πληροφορίες άκουσε όπως εξήγησε αρχικά από φίλο του, ο οποίος παραδέχτηκε πως είχε αγοράσει «με αυτό τον τρόπο» πράγματα -κυρίως ρούχα- από τα...αποθέματα που είχε στην κατοχή της η «Κιβωτός του Κόσμου» από δωρεές πολιτών.

Μάλιστα, διευκρίνισε πως έψαξε την υπόθεση ο ίδιος προσωπικά για να επιβεβαιώσει τις σχετικές πληροφορίες που έλαβε: «Πρόκειται για το παζάρι στον Κολωνό. Το παζάρι της Κυριακής. Γίνεται σε ένα παλιό κτίριο κοντά στην Λένορμαν, όπου πήγαιναν αρκετές φορές και υπήρχε ένα στοκ από ρούχα».
Όποιος ήθελε πήγαινε στο παζάρι του Κολωνού την Κυριακή και διάλεγε ότι ήθελε να αγοράσει σε χαμηλές τιμές, πληρώνοντας τοις μετρητοίς (χωρίς αποδείξεις).

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Αντουάν Μπάκρι το συγκεκριμένο άτομο του έχει εκφράσει την θέλησή του να καταθέσει στις Εισαγγελικές Αρχές και να δώσει στοιχεία για το «παραεμπόριο» ειδών από δωρεές και όσα είδε και γνωρίζει για τις πωλήσεις ρούχων σε παζάρια.

Δείτε επίσης