Ελλάδα

Κρήτη: Δις ισόβια στον 57χρονο για τις δολοφονίες του ηλικιωμένου ζευγαριού

Τους μαχαίρωσε και τους ξυλοκόπησε μεχρι θανάτου

Κρήτη: Δις ισόβια στον 57χρονο για τις δολοφονίες του ηλικιωμένου ζευγαριού
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Βαρύς ο πέλεκυς για τους τρεις δράστες που ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου ηλικιωμένο ζευγάρι πριν από επτά χρόνια στο Σφηνάρι της Κρήτης.

Το Εφετείο Δυτικής Κρήτης επέβαλε στον 57χρονο σήμερα δράστη δις ισόβια για τις δολοφονίες της 66χρονης γυναίκας και του 78χρονου ηλικιωμένου.

Παράλληλα το δικαστήριο του επέβαλε και ποινή φυλάκισης 6 ετών για απόπειρα ληστείας και 1 έτους για οπλοχρησία. Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζε ο 57χρονος για τις δύο δολοφονίες, ήταν της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και τέλεση ληστείας.

Στο συνεργό και φίλο του τον 40χρονο επεβλήθη κάθειρξη 12 ετών για συνέργεια στην τέλεση της ανθρωποκτονίας και της ληστείας, 8 ετών για την απλή συνέργεια στη δολοφονία του ηλικιωμένου αλλά και φυλάκιση 4 ετών για απόπειρα ληστείας.

Οι ποινές συγχωνεύτηκαν, με τον πρώτο κατηγορούμενο να δέχεται συνολικά δις ισόβια και 6 μήνες και ο δεύτερος 18 χρόνια. Από την συνολική ποινή θα αφαιρεθεί ο χρόνος, που έχουν ήδη εκτίσει, δηλαδή περίπου 4 χρόνια.

Το στυγερό διπλό έγκλημα είχε γίνει στις 15 Φεβρουαρίου του 2015 με τρεις άνδρες να φτάνουν στο σπίτι του ηλικιωμένου ζευγαριού με το αυτοκίνητο του τότε 49χρονου.

Οι δύο μπήκαν μέσα για να αρπάξουν τα χρήματα του ζευγαριού και ο 47χρονος γιος, τους περίμενε στο αυτοκίνητο.

Οι δύο άνδρες, ο -τότε- 49χρονος μαζί με τον -τότε- 34χρονο είχαν ακινητοποιήσει τους δύο ηλικιωμένους και άρχισαν να τους χτυπούν με ξύλο και μαχαίρι, ζητώντας τους επιτακτικά να τους υποδείξουν, πού έχουν κρύψει τα χρήματα.

Από τα πολλαπλά χτυπήματα που δέχτηκαν ο 78χρονος και η 66χρονη σύζυγος του, δεν άντεξαν και άφησαν την τελευταία τους πνοή.

Οι δύο άνδρες ατάραχοι έψαξαν για τα χρήματα, δεν τα βρήκαν, βγήκαν έξω και τράπηκαν σε φυγή.

Μάλιστα για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, πέταξαν τα ρούχα τους σε ερημική τοποθεσία.

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους βρέθηκαν απομίμηση όπλου (replica) και ναρκωτικά δισκία.

Δείτε επίσης