Ελλάδα

Τί βρήκε η Οικονομική Αστυνομία στο σπίτι του πατέρα Αντώνιου και της Πρεσβυτέρας

Σφίγγει ο κλοιός για τον πατέρα Αντώνιο και την Πρεσβυτέρα - Έφοδος στα σπίτια τους - Ζαλίζουν τα ποσά στους λογαριασμούς τους

Τί βρήκε η Οικονομική Αστυνομία στο σπίτι του πατέρα Αντώνιου και της Πρεσβυτέρας
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον πατέρα Αντώνιο και την Πρεσβυτέρα, με τα περιουσιακά στοιχεία τους να βρίσκονται στο «στόχαστρο», τη στιγμή που τα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου περνούν από το «κόσκινο» της Αστυνομίας.

Οι πρώτες πληροφορίες από την έφοδο στα σπίτια τους τη Δευτέρα, αφότου μάλιστα έγινε γνωστό πως δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί τους, λένε πως η Οικονομική Αστυνομία βρήκε χρήματα και χρηματοκιβώτια, αλλά όχι ποσά ανάλογα εκείνων που εκτιμάται πως είχε η τραπεζική θυρίδα, που «άδειασε» η Πρεσβυτέρα.

Άλλωστε, αυτό το περιστατικό επιτάχυνε τις κινήσεις της Οικονομικής Αστυνομίας.

Καταθέσεις που ζαλίζουν και... 200 ακίνητα

Τα πρώτα στοιχεία από τις έρευνες δείχνουν καταθέσεις ύψους 12,5 εκατομμυρίων ευρώ στους λογαριασμούς της Κιβωτού του Κόσμου, ενώ διαπιστώθηκε πως η ΜΚΟ έχει στην κατοχή της κοντά στα 200 ακίνητα.

Παράλληλα, στους πέντε προσωπικούς και κοινούς λογαριασμούς του πατρός Αντώνιου και της πρεσβυτέρας που δεσμεύτηκαν υπάρχουν καταθέσεις πάνω από 250.000 ευρώ με τις αρχές να αναζητούν αν δικαιολογούνται αυτά τα ποσά από τις δραστηριότητές τους κι αν έχουν δηλωθεί.

Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος έχει προχωρήσει στη δέσμευση των προσωπικών λογαριασμών σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας τόσο για τον πατέρα Αντώνιο, όσο και για την πρεσβυτέρα αλλά και για τους γονείς του πατρός Αντωνίου, έπειτα από εντολή που έδωσε ο επικεφαλής της Αρχής, επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Η δέσμευση έγινε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προκειμένου να ελεγχθούν οι εν λόγω λογαριασμοί, αλλά και για να αποφευχθούν ενδεχόμενες κινήσεις, ενώ δεν έχουν δεσμευθεί εταιρικοί λογαριασμοί της Κιβωτού που έχουν εντοπιστεί, καθώς τυχόν δέσμευση τους θα προκαλούσε προβλήματα στη λειτουργία της.

Έφοδος Οικονομικής Αστυνομίας στα σπίτια σε Κολωνό, Ραφήνα και Βραυρώνα

Παράλληλα, κλιμάκια της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος καταγράφουν τα οικήματα που φέρονται πως ανήκουν στον ιδρυτή της Κιβωτού, αλλά και στην πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή. Συγκεκριμένα, στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει τα σπίτια σε Κολωνό, Ραφήνα και Βραυρώνα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η οικονομική Αστυνομία πραγματοποίησε έλεγχο σε μεζονέτα 106 τ.μ στη Ραφήνα το οποίο βρίσκεται στο όνομα της πρεσβυτέρας, προκειμένου να συλλέξουν έγγραφα και στοιχεία που αφορούν συναλλαγές.

Έρευνες πραγματοποιήθηκαν, επίσης, και σε ένα από τα διαμερίσματα που διατηρούσε ο πατέρας Αντώνιος στον Κολωνό όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχε κάποιο χρηματοκιβώτιο. Παράλληλα, οι αρχές ερεύνησαν κι για άλλα έγραφα καθώς επίσης και για πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες

Δείτε επίσης