Ελλάδα

«Χορεύει» στα Ρίχτερ η Εύβοια: Απανωτές δονήσεις- «Άγνωστο το ρήγμα», λέει ο Λέκκας

Πενήντα λεπτά μετά την πρώτη σεισμική δόνηση των 4,5 Ρίχτερ και νέα, 4,2 Ρίχτερ - Αισθητές και οι δύο στην Αττική - Τί εκτιμά ο Λέκκας

«Χορεύει» στα Ρίχτερ η Εύβοια - Και νέος σεισμός - 4,2 μετά την δόνηση των 4,8
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στους ρυθμούς του Εγκέλαδου «χορεύει» η Εύβοια από νωρίς το πρωί της Τρίτης. Πενήντα λεπτά μετά τη σεισμική δόνηση των 4,5 Ρίχτερ, νέα δόνηση μεγέθους 4,2 Ρίχτερ «ταρακούνησε» και πάλι την περιοχή. Και οι δύο έγιναν αισθητές στην Αττική.

Συγκεκριμένα, ο νέος σεισμός σημειώθηκε στις 7:23 το πρωί της Τρίτης (29.11) 8 χλμ. νοτιοανατολικά από την περιοχή Ζάρακες, στην Εύβοια και έγινε και αυτός αισθητός στην Αττική μετά τον πρώτο σεισμό που σημειώθηκε 1 ώρα νωρίτερα.

Για αυτή τη σεισμική ακολουθία ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Ο κ. Λέκκας αρχικά ανέφερε: «Έχουμε να κάνουμε με τον κύριο σεισμό. Ο οποίος ήταν τελικά 4,5 Ρίχτερ. Πριν από λίγο έγινε ένας δεύτερος σεισμός της τάξεως των 4,2 βαθμών. Στο διάστημα πριν του πρώτου, κύριου σεισμού αλλά και μετά, έχουμε περίπου 10 μετασεισμούς μικρότερου μεγέθους, στην ευρύτερη περιοχή. Αυτό είναι καλό, καθώς αποφορτίζεται η ενέργεια και είναι προς τη θετική πλευρά. Δεν πρόκειται για νέο ρήγμα, είναι ένα άγνωστο ρήγμα που δεν έχει στην επιφάνεια κάποια εμφάνιση και να προκαλεί το ενδιαφέρον μας, δεν είναι εμφανές ρήγμα που θα μπορούσε να χαρτογραφηθεί».

Και πρόσθεσε: «Οι προσπάθειες είναι να κατανοήσουμε τις διεργασίες που γίνονται στην περιοχή».

seismos5

Δείτε επίσης