Ελλάδα

Η Πρεσβυτέρα κατέθεσε μισό εκατομμύριο ευρώ σε λογαριασμό της «Κιβωτού»

Λίγες μέρες μετά την καρατόμησή της από το ΔΣ κατέθεσε 500.000 ευρώ - Στην Εισαγγελία τα ευρήματα της Αστυνομίας - Εντοπίστηκε «θησαυρός» σε χρηματοκιβώτιο

Η Πρεσβυτέρα κατέθεσε μισό εκατομμύριο ευρώ σε λογαριασμό της «Κιβωτού»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών παραδόθηκε την Τρίτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε από τις έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας στα κεντρικά γραφεία της «Κιβωτού του Κόσμου» και στις δομές φιλοξενίας που διατηρεί η ΜΚΟ σε Αθήνα, Βόλο, Ιωάννινα, Χίο και Καλαμάτα, καθώς και σε ένα σπίτι.

«Από την Διεύθυνση υποβλήθηκε σήμερα, Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε από έρευνες, οι οποίες διενεργήθηκαν σε κεντρικά γραφεία και δομές φιλοξενίας που διατηρεί η εν λόγω ΜΚΟ σε Αθήνα, Βόλο, Ιωάννινα, Χίο και Καλαμάτα, καθώς και σε οικία, όπως επίσης και από την διενεργηθείσα αλληλογραφία, προς ενημέρωση και αξιολόγηση των στοιχείων», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Θησαυρός» σε χρηματοκιβώτιο

Την ίδια ώρα, σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον πατέρα Αντώνιο και την Πρεσβυτέρα, με τα περιουσιακά στοιχεία τους να βρίσκονται στο «στόχαστρο», τη στιγμή που τα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου περνούν από το «κόσκινο» της Αστυνομίας.

Οι πρώτες πληροφορίες από την έφοδο στα σπίτια τους τη Δευτέρα, αφότου μάλιστα έγινε γνωστό πως δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί τους, λένε πως η Οικονομική Αστυνομία βρήκε τεράστιο χρηματικό ποσό σε χρηματοκιβώτια, αλλά όχι ανάλογου εκείνου που είχε η τραπεζική θυρίδα, την οποία «άδειασε» η Πρεσβυτέρα. Άλλωστε, αυτό το περιστατικό επιτάχυνε τις κινήσεις της Οικονομικής Αστυνομίας.

Όπως μετέδωσε η εκπομπή Live News, το ποσό που εντοπίστηκε, αγγίζει τις 350.000 ευρώ.

Καταθέσεις που ζαλίζουν και... 200 ακίνητα

Στο μεταξύ, τα στοιχεία από τις έρευνες δείχνουν καταθέσεις ύψους 12,5 εκατομμυρίων ευρώ στους λογαριασμούς της Κιβωτού του Κόσμου, ενώ διαπιστώθηκε πως η ΜΚΟ έχει στην κατοχή της κοντά στα 200 ακίνητα.

Κατέθεσε μισό εκατ. ευρώ

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Live News, η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή έσπευσε, λίγες ώρες πριν καρατομηθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της «Κιβωτού» να αδειάσει τη θυρίδα που διατηρούσε σε μια τράπεζα –από τις δύο που διέθετε.

Τρεις ημέρες αργότερα, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου κατέθεσε 500.000 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό της «Κιβωτού του Κόσμου».

Τα ερωτήματα για την κατάθεση αυτή είναι αρκετά, καθώς η κυρία Γεωργαντή δεν ήταν πλέον μέλος του ΔΣ της ΜΚΟ, ενώ δεν διευκρίνισε που βρίσκονταν κρυμμένα αυτά τα χρήματα.

Πλέον η Οικονομική Αστυνομία θα κληθεί να ελέγξει τη διαδρομή αυτών των χρημάτων, προκειμένου να διαπιστώσει αν είναι προϊόν κάποιας νόμιμης συναλλαγής ή κάποιας δωρεάς.

Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί

Σημειώνεται πως ήδη, έπειτα από εντολή του επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος δεσμεύτηκαν οι προσωπικοί λογαριασμοί του πατέρα Αντωνίου, των γονιών του, αλλά και της πρεσβυτέρας καθώς και οι θυρίδες, που εντοπίστηκαν.

Η δέσμευση έγινε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προκειμένου να ελεγχθούν οι εν λόγω λογαριασμοί αλλά και για να αποφευχθούν ενδεχόμενες κινήσεις ενώ η Αρχή δεν προχώρησε στη δέσμευση εταιρικών λογαριασμών της Κιβωτού που έχουν εντοπιστεί, καθώς μια τέτοια ενέργεια θα προκαλούσε προβλήματα στη λειτουργία της με επιπτώσεις στα παιδιά που φιλοξενούνται στη δομή.

Δείτε επίσης