Ελλάδα

Ελπίδα ζωής σε πέντε ανθρώπους έδωσε η 21χρονη Έμμα

Ήδη καρδιά της κοπέλας χτυπά σε 40χρονη μητέρα καθώς ολοκληρώθηκε η μεταμόσχευση

Τροχαίο Θεσσαλονίκη: Ελπίδα ζωής σε 5 ανθρώπους έδωσε η άτυχη φοιτήτρια
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο άδικος χαμός της 21χρονης Εμμανουέλας έχει συγκλονίσει όχι μόνο την Θεσσαλονίκη, αλλά και όλη την Ελλάδα που παρακολούθησε τον αγώνα της φοιτήτριας να κρατηθεί στη ζωή μετά τον σοβαρό τραυματισμό της και την εγκατάλειψή της από τον φερόμενο ως υπαίτιου του τροχαίου του οποίου έπεσε θύμα.

Και αν το θαύμα για το οποίο παρακαλούσαν οι γονείς της νεαρής δεν ήρθε, η Έμμα έγινε με το θάνατό της το θαύμα ζωής για τους ανθρώπους στους οποίους μεταμοσχεύονται τα όργανά της.

Όπως είναι γνωστό οι γονείς της φοιτήτριας αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά της και πλέον η καρδιά της κοπέλας χτυπά σε 40χρονη μητέρα καθώς ολοκληρώθηκε η μεταμόσχευση.

Σύμφωνα με το megatv.com, βρέθηκαν συμβατοί λήπτες, οι οποίοι θα λάβουν τα όργανα της 21χρονης, η οποία παρασύρθηκε από ΙΧ, με συνέπεια να χάσει τη ζωή της.

Η 21χρονη έδωσε τεράστιο αγώνα, αλλά παρά τη μεγάλη προσπάθεια δεν τα κατάφερε και κατέληξε. Στο πλευρό της βρισκόταν όλο το προσωπικό -ιατρικό, νοσηλευτικό και κάθε άλλης ειδικότητας- και έκανε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να την κρατήσει στη ζωή.

Οι γονείς της νεαρής φοιτήτριας προχώρησαν σε δωρεά των οργάνων της, που όπως ανέφερε ο πατέρας της, ήταν κάτι που ήθελε και η ίδια.

Μόλις ανακοινώθηκε η γενναιόδωρη πρόθεση των γονέων, στήθηκε μια τεράστια επιχείρηση για τη λήψη των οργάνων από τη δότρια, ώστε ο θρήνος και η θλίψη να μετατραπούν σε ελπίδα και αισιοδοξία.

Οι γονείς της αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά της και πλέον η καρδιά της κοπέλας χτυπά σε 40χρονη μητέρα καθώς ολοκληρώθηκε η μεταμόσχευση.

Η μεταμόσχευση κράτησε τέσσερις ώρες και οι γιατροί ελπίζουν ότι όλα θα πάνε καλά.

Η 40χρονη βρίσκεται διασωληνωμένη σε βαριά καταστολή και σύμφωνα με πληροφορίες, βρισκόταν σε μηχανική υποστήριξη καθώς είχε καρδιακή ανεπάρκεια.

Το ήπαρ θα δοθεί σε έναν 62χρονο καρκινοπαθή, ενώ ο ένας νεφρός της σε 67χρονη γυναίκα.

Η κηδεία της Έμμας θα πραγματοποιηθεί αύριο.

Λήστεψαν την 21χρονη Έμμα ενώ βρισκόταν αιμόφυρτη

Στην ανακρίτρια μετέβησαν το πρωί της Τρίτης οι γονείς της 21χρονης φοιτήτριας, η οποία έχασε τη ζωή της, αφότου χτυπήθηκε από όχημα στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε αιμόφυρτη από τον ασυνείδητο οδηγό του αυτοκινήτου. Οι γονείς της κοπέλας ζητούν να αλλάξει το κατηγορητήριο.

Ποινή κάθειρξης έως και 15 έτη αντιμετωπίζει ο 26χρονος που παρέσυρε και εγκατέλειψε αιμόφυρτη στην άσφαλτο την άτυχη φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με καταγγελία, η 21χρονη αφού χτυπήθηκε από το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 26χρονος, κάποιος την λήστεψε αποσπώντας της το χρηματικό ποσό των 1500 ευρώ που είχε στο πορτοφόλι της.

Δείτε επίσης