Ελλάδα

Απομακρύνεται από τον ναό των Αγίων Ισιδώρων ο παπά Δημήτρης

Με απόφαση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου

Απομακρύνεται από τον ναό των Αγίων Ισιδώρων ο παπά Δημήτρης
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με απόφαση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, απομακρύνεται σε εύλογο χρονικό διάστημα από τον ναό των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβητού ο παπά Δημήτρης Λουπασάκης.

Ο ιερέας που έχει λάβει συγκεκριμένη διορία για να αποχωρήσει από τον ιερό ναό του Λυκαβητού, θα επιστρέψει στον ναό του Αγίου Γεωργίου στου Ζωγράφου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πάτερ Δημήτρης δεν είναι διατεθειμένος να φέρει κάποια αντίρρηση στην απόφαση αυτή του Αρχιεπισκόπου, ωστόσο άνθρωποι από το περιβάλλον του τονίζουν ότι ο ιερέας είναι ιδιαίτερα στεναχωρημένος από την εξέλιξη της υπόθεσης καθώς του είχαν απαγορεύσει να κάνει λειτουργίες, κηρύγματα και άλλες εκδηλώσεις στο ναό των Αγίων Ισιδώρων το οποίο αποκαλούσε σπίτι του.

Μαζί με τον πατέρα Δημήτριο θα απομακρυνθούν από τον ναό και κάποιοι δόκιμοι μοναχοί που ήταν άμεσοι συνεργάτες του.

Να σημειωθεί ότι οι καθημερινές λειτουργίες έχουν σταματήσει εδώ και λίγο καιρό και πραγματοποιούνται μόνο κάθε Κυριακή, με ιερά που καθορίζεται την εκάστοτε φορά από τη Μονή Πετράκη. Μέχρι πρότινος, οι λειτουργίες στην εκκλησία του Λυκαβηττού ήταν καθημερινές, από τις 6:30 το πρωί.

Όλο αυτό το διάστημα ο παπά Δημήτρης βρισκόταν στην Κρήτη με τους πιστούς του να ανησυχούν για την ολιγοήμερη απουσία του.

Δείτε επίσης