Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου: H θυρίδα - «αποθήκη» μαύρου χρήματος και ο ρόλος της πρεσβυτέρας

Από «κόσκινο» περνάνε τα οικονομικά της Οργάνωσης και οι προσωπικοί λογαριασμοί του πατέρα Αντώνιου

Κιβωτός του Κόσμου: H θυρίδα - «αποθήκη» μαύρου χρήματος και ο ρόλος της πρεσβυτέρας
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σχεδόν καθημερινές είναι οι αποκαλύψεις για τις έρευνες που διενεργούνται από τις αρχές σχετικά με τα οικονομικά τόσο της Κιβωτού του Κόσμου όσο και του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή.

Συγκεκριμένα, «αποθήκη» μαύρου χρήματος για την εξυπηρέτηση προσωπικών σκοπών φέρεται να αποτελούσε στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου η τραπεζική θυρίθα που κινούσε η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή.

Στο συμπέρασμα αυτό φαίνεται να καταλήγει, με βάση τις πρώτες ενδείξεις, η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος που διερευνά όλα τα οικονομικά της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, καθώς και των υπευθύνων της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιες αρχές περνούν από «κόσκινο» τόσο τα οικονομικά Οργάνωσης όσο και τους προσωπικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντώνιου , ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στις κινήσεις που έγιναν με την μεταφορά χρημάτων καθώς και με τα λεφτά που σήκωσε η πρεσβυτέρα από την θυρίδα υποκαταστήματος τράπεζας.

Η επίμαχη θυρίδα είναι άγνωστο τι περιείχε, ωστόσο, πρέπει να επισημανθεί ότι ήτυαν στο όνομα της Κιβωτού του Κόσμου.

Από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει ότι σε αυτή τη θυρίδα ο πατερας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα τοποθετούσαν χρήματα και ανάλογα με το αν υπήρχε ανάγκη, στη συνέχεια τα τοποθετούσαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς –όπως συνέβη και την προηγούμενη εβδομάδα.

Ένα άλλο γενικό συμπέρασμα στο οποίο οδηγείται από τις έρευνές της η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος είναι πως δεν υπήρχε καμία εκμετάλλευση των ακινήτων που είχαν περιέλθει στην ιδιοκτησία της «Κιβωτού» από δωρεές, αν και κάποια θα μπορούσαν να αποφέρουν σημαντικά έσοδα.

Τα αναπάντητα ερωτήματα

Τα ερωτήματα πάντως για την οικονομική διαχείριση της Οργάνωσης είναι πολλά και μένει να απαντηθούν το επόμενο διάστημα καθώς τα ποσά που βρέθηκαν σε λογαριασμούς που ανήκουν στην Κιβωτό είναι υπέρογκα και μένει να διασαφηνιστεί από που προέρχονται. Το ίδιο ισχύει και με λογαριασμούς στους οποίους είναι δικαιούχος ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα.

Επίσης, η πρεσβυτέρα θα πρέπει να δώσει απαντήσεις σχετικά με την περιβόητη θυρίδα, για τα ποσά που έβαζε και έβγαζε κατά διαστήματα καθώς και τις «πηγές» των χρημάτων.

Απαράδεκτες πρακτικές στη ΜΚΟ

Πληροφορίες αναφέρουν πως κατά τα λοιπά, το χρηματικό κέρδος με κάθε τρόπο φαίνεται πως είχαν επιλέξει οι άνθρωποι που βρίσκονταν στην ηγεσία της Κιβωτού του Κόσμου.

Ένας από τους τρόπους που είχαν βρει για να βάλουν και άλλα ευρώ στο ταμείο τους –ή καλύτερα στη θυρίδα τους– ήταν το εμπόριο των ρούχων που πρόσφεραν οι πολίτες για τα φιλοξενούμενα παιδιά.

Η εκπομπή Live News κατόπιν έρευνας κατάφερε να ανακαλύψει το χώρο, όπου κατέληγαν προς πώληση πολλά ρούχα από δωρεές πολιτών.

Όπως αναφέρει το in.gr, επικαλούμενο πληροφορίες, είναι ότι σε ένα μικρό μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας φαίνεται να κατέληγαν πολλές από τις δωρεές πολιτών για τα παιδιά της «Κιβωτού», με το κατάστημα ρούχων να μην είναι σε μεγάλη απόσταση από τα δύο κτίρια που διατηρούσε η δομή στην ευρύτερη περιοχή.

Στελέχη της δομής μεταπωλούσαν τα ρούχα των δωρεών των πολιτών που προορίζονταν για τα παιδιά και μάλιστα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τα πωλούσαν μέσα σε κούτες.

Αποκάλυψη σοκ για τον πατέρα Αντώνιο

ΤΕν τω μεταξύ, όσο το «τσουνάμι» καταγγελιών συνεχίζεται, άλλη μία αποκάλυψη που αφορά στον πατέρα Αντώνιο ήρθε να ταράξει τα νερά της Κιβωτού.

Όπως έχει προκύψει από τον οικονομικό έλεγχο και όπως αποκαλύπτει το MEGA, η μεζονέτα στη Ραφήνα που ανήκει στον πατέρα Αντώνιο αγοράστηκε στις 12/11/2007.

Όπως φαίνεται από τα συμβόλαια, που αποκαλύπτει το LIVE NEWS, πρόκειται για κατοικία πρώτου ορόφου 105,580 τ.μ. με θέση στάθμευσης 15 τ.μ. και αντικειμενική αξία 126.159,55 ευρώ.

Η τιμή πώλησής του ήταν 295.000 ευρώ τα οποία, όπως προκύπτει, προέρχονταν από λεφτά της «Κιβωτού».

Αίσθηση προκαλεί πως το ποσό συμφωνήθηκε και πληρώθηκε σε μετρητά πριν την υπογραφή του συμβολαίου και εκτός γραφείου όπως ρητά δήλωσαν στον συμβολαιογράφο οι εμπλεκόμενοι.

Μέχρι και σήμερα, η κατοικία στη Ραφήνα εμφανίζεται ως κύρια κατοικία του πατέρα Αντωνίου και της Σταματίας Γεωργαντή.

Δείτε επίσης