Ελλάδα

Ασέλγεια σε 16χρονη αθλήτρια κωπηλασίας: Μηνύουν και την παιδοψυχολόγο οι γονείς

Η οικογένεια της ανήλικης αθλήτριας έχει ήδη καταθέσει μήνυση κατά του προπονητή της και θα στραφεί και κατά της παιδοψυχολόγου

Ασέλγεια σε 16χρονη αθλήτρια κωπηλασίας:  Μηνύουν και την παιδοψυχολόγο οι γονείς
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Οι γονείς της ανήλικης αθλήτριας κωπηλασίας που κατήγγειλε τον προπονητή της για σεξουαλική κακοποίηση φέρονται να είναι εξοργισμένοι με την παιδοψυχολόγο που ασχολήθηκε με το παιδί τους.

Συγκεκριμένα, καταλογίζουν στην παιδοψυχολόγο που εξέτασε την 16χρονη ,ότι δεν ενημέρωσε τους ίδιους και τις αρχές ότι το κορίτσι ηταν θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον προπονητή της. Για το λόγο αυτό φέρονται αποφασισμένοι να υποβάλλουν σχετική μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Οι πληροφορίες λένε ότι η μηνυτήρια αναφορά αναμένεται να υποβληθεί ακόμα και εντός της ημέρας από τον δικηγόρο της οικογένειας, Όθωνα Παπαδόπουλο, προκειμένου η παιδοψυχολόγος να κληθεί από την δικαιοσύνη και να δώσει εξηγήσεις για την στάση της.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στους γονείς έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση αυτό που τους αποκάλυψε η 16χρονη κόρη τους. Ότι δηλαδή η παιδοψυχολόγος δεν ενημέρωσε ούτε τους γονείς, ούτε τις αρχες, αλλά, αντιθέτως, κάλεσε σε κοινή συνεδρία την φερόμενη ως θύμα κοπέλα και τον φερόμενο ως θύτη της σεξουαλικής κακοποίησής της.

Η 16χρονη, ειδικοτερα, φέρεται να είπε στους γονείς της πως μόλις αποκάλυψε στην παιδοψυχολόγο όσα βίωνε από τον προπονητή της, εκείνη προσπάθησε να την πείσει πως ήταν… φυσιολογικό και την απέτρεπε να το κοινοποιήσει περαιτέρω.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί, πως η ανήλικη αθλήτρια επισκέπτονταν την παιδοψυχολόγο από τον Νοέμβριο του 2021, πριν δηλαδή ο προπονητής προχωρήσει σε γενετήσιες πράξεις, ωστόσο η 16χρονη το φέρεται να το αποκάλυψε αφού ο 38χρονος είχε ολοκληρώσει τις αρρωστημένες πράξεις εις βάρος της.

Υπενθυμίζεται ότι οι γονείς της ανήλικης κατέθεσαν την προηγούμενη εβδομάδα μήνυση εις βάρος του 38χρονου προπονητή, για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια, από πρόσωπο αρμόδιο και υπεύθυνο για την επίβλεψη της.

Στη μήνυση περιλαμβάνονται οι περιγραφές της 16χρονης αθλήτριας για όσα βιωνε επί μήνες από τον 38χρονο προπονητή της.

Η 16χρονη, ειδικότερα, έχει καταγγείλει πως ο προπονητής της είχε προχωρήσει επανειλημμένα σε γενετήσιες πράξεις εις βάρος της που φέρονται να τελέστηκαν το διάστημα από τον περσυνό Δεκέμβριο μέχρι τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, ενώ, παράλληλα, φέρεται να ασκούσε ψυχολογική πίεση προκειμένου να μην προβεί σε καταγγελία και αποκαλυφθούν οι πράξεις του.

Υποστηρίζει, συγκεκριμένα, πως ο προπονητής είχε χειραγωγική συμπεριφορά απέναντί της και προσπαθούσε να την πείσει πως ότι συνέβαινε ήταν φυσιολογικό ανάμεσα σε σχέσεις προπονητή - αθλήτριας.

«Πάγωσα, έτρεμαν τα πόδια μου»

Η ανήλικη είπε στους γονείς της πως «πάγωσε» και άρχισαν να τρέμουν τα πόδια της όταν ο προπονητής της την πλησίασε, την αγκάλιασε και την φίλησε, καθώς δεν ήξερε πως να διαχειριστεί την πρωτόγνωρη κατάσταση με την οποία ήρθε αντιμέτωπη σε αυτήν την ηλικία.

Ο 38χρονος προπονητής, είναι δεσμευμένος και εμφανίζονταν ως πρόσωπο υπεράνω πάσης υποψίας. Προπονούσε την ανήλικη αθλήτρια από την ηλικία των 13 ετών και είχε καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη της ίδιας και της οικογένειάς της. Ωστόσο, η συμπεριφορά του τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της ανήλικης, ήταν εντελώς διαφορετική απέναντί της

. Ο 38χρονος, πάντα κατά την 16χρονη, είχε απομονώσει την ανήλικη από τους υπόλοιπους αθλητές της ομάδας και ασχολείτο αποκλειστικά μαζί της προβάλλοντας ως αιτιολογία ότι ήταν το μεγαλύτερο ταλέντο της ομάδας. Η συγκεκριμένη συμπεριφορά δεν κίνησε υποψίες στους υπόλοιπους αθλητές, καθώς ο προπονητής εμφανίζονταν ως ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος που ουδέποτε είχε δώσει δικαιώματα.

Την εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά στην προπόνηση, μέσα στο βαν της ομάδας, στο σπίτι του και σε Airbnb

Η 16χρονη υποστηρίζει ότι είχε εγκλωβιστεί μέσα στην κατάσταση της κακοποίησης και για σχεδόν οκτώ μήνες προσπαθούσε να... αποδράσει, μέχρι τη στιγμή που ξέσπασε και βρήκε το κουράγιο να αποκαλύψει τον εφιάλτη της στην οικογένειά της.

Μάλιστα, φέρεται να έδωσε συγκεκριμένα σημεία και ημερομηνίες που ο προπονητής της την εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά, ενώ η ίδια δεν ήταν σε θέση να αντιδράσει.

«Πάγωσα, δεν ήξερα τι να κάνω. Δεν γνωρίζω από αυτά τα πράγματα και πως να αντιδράσω. Άρχισαν να τρέμουν τα πόδια μου. Αυτός το κατάλαβε και μου έλεγε «μην αγχώνεσαι». Μου έλεγε πως «δεν πρέπει να στεναχωριέσαι», καθώς «δεν είναι κάτι κακό» και με ρωτούσε αν θέλω να με χαϊδέψει», είναι μερικά μόνο από όσα περιγράφει η ανήλικη

Η ανήλικη φέρεται να υποστηρίζει πως ο προπονητής της την κακοποίησε σεξουαλικά αρκετές φορές και σε διαφορετικά μέρη, όλους αυτούς τους μήνες που φοβόταν να μιλήσει και δεχόταν απειλές. Ο εφιάλτης της φέρεται να εξελίσσονταν ακόμα και μετά την προπόνηση και τις φορές που ο προπονητής της ειδοποιούσε τηλεφωνικά τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας να μην έρθουν, προβάλλοντας ως δικαιολογία ότι θέλει να προπονηθεί μόνος του με την πρωταθλήτρια κωπηλασίας και να την προετοιμάσει για αγώνες.

Οι καταγγελλόμενες πράξεις φέρεται να έγιναν για πρώτη φορά στο σπίτι του 38χρονου, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη στιγμή που η οικογένεια της ανήλικης είχε εστιάσει την προσοχή της στο δεύτερο παιδί τους που αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και προσφέρθηκε να πηγαίνει ο ίδιος την 16χρονη στην προπόνηση και να την επιστρέφει στο σπίτι.

Οι γονείς, έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στον 38χρονο προπονητή, τον οποίον γνώριζαν χρόνια και εμφανίζονταν ως σοβαρός και μετρημένος άνθρωπος, τον ευχαρίστησαν θερμά για την κατανόηση και την συμπαράσταση που έδειχνε, χωρίς να μπορούν να φανταστούν όσα θα ζούσε το παιδί τους στα χέρια του.

Όπως αποκάλυψε η ανήλικη, ο 38χρονος που είχε αναλάβει να την επιστρέψει από την προπόνηση, προφασίστηκε ότι έπρεπε να κάνει μία στάση στο σπίτι του για να πάρει κάποια πράγματα και της πρότεινε να ανέβει στο διαμέρισμα για να τον περιμένει. Τ

ότε ήταν η στιγμή που βρήκε την ευκαιρία για να ασελγήσει εις βάρος της. Επιπλέον, τουλάχιστον μία φορά φέρεται να την οδήγησε και να την εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά σε ένα από τα διαμερίσματα που διατηρεί και εκμεταλλεύεται με βραχυχρόνια μίσθωση, η διεύθυνση του οποίου αναφέρεται και στην μηνυτήρια αναφορά.

Ανάμεσα σε όσα καταγγέλλει η ανήλικη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι ότι ο 38χρονος την εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά και δύο φορές μέσα στο βαν του κωπηλατικού συλλόγου, το οποίο χρησιμοποιείται για τη μετάβαση των αθλητών σε προπονήσεις, ενώ η στάση του ήταν αφόρητα πιεστική απέναντί της και δεν σταματούσε να την παρενοχλεί.

Η καταγγελία για την παιδοψυχολόγο

Οι γονείς της 16χρονης, η οποία είναι αριστούχος μαθήτρια, αντιλήφθηκαν το προηγούμενο διάστημα ότι ήταν πολύ άσχημα ψυχολογικά και απευθύνθηκαν σε παιδοψυχολόγο προκειμένου να τη βοηθήσουν και να καταλάβουν τι είχε συμβεί.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλει η οικογένειά της, αντί η ειδικός να ειδοποιήσει τους γονείς της για να προχωρήσουν σε καταγγελία και να γλιτώσουν το παιδί τους από τον εφιάλτη που ζούσε, εκείνη κάλεσε σε κοινή συνεδρία θύμα και θύτη, χωρίς να τους αναφέρει το παραμικρό.

Οι πληροφορίες λένε ότι η 16χρονη φέρεται να υποστηρίζει πως όταν ο 38χρονος συνάντησε την παιδοψυχολόγο έδειξε να την γνωρίζει, ωστόσο αυτό μένει να αποδειχθεί το επόμενο διάστημα.

Σημειώνεται ότι ο αθλητικός σύλλογος κωπηλασίας, όπου εργάζονταν ο καταγγελλόμενος, έπαυσε άμεσα τη συνεργασία τους.

Δείτε επίσης