Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Σοκάρουν οι καταθέσεις για την εγκατάλειψη της Έμμας

«Ο οδηγός έβαλε όπισθεν και πάτησε την κοπέλα ακόμη μία φορά» αναφέρει στη δικογραφία ένας εκ των μαρτύρων

Σοκάρουν οι καταθέσεις για την εγκατάλειψη της Έμμας
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η 21χρονη Έμμα παρασύρθηκε από αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου την εγκατέλειψε αβοήθητη στο οδόστρωμα. Έδωσε μάχη να κρατηθεί στη ζωή αλλά δεν τα κατάφερε.

Την ίδια ώρα που οι γονείς της, οι οποίοι σε μία ένδειξη μεγαλείου ψυχής, δώρισαν τα όργανά της προσφέροντας ελπίδα ζωής σε συνανθρώπους μας, θρήνησαν τον χαμό της στην κηδεία της στα Χανιά, έρχονται στο φως οι καταθέσεις της δικογραφίας του τροχαίου.

Οι μαρτυρίες αυτοπτών είναι αποκαλυπτικές και καταδεικνύουν την ποινική ευθύνη του φερόμενου ως υπαίτιου του τροχαίου, καθώς και τον τρόπο που έδρασε.

«Ο οδηγός έβαλε όπισθεν και πάτησε την κοπέλα ακόμη μία φορά»

Ειδικότερα, μάρτυρας κατέθεσε: «Την 22/11/2022 και περί ώρα 1.20 βγήκα για περίπατο στην περιοχή της Πλατείας Καμάρας στο ρεύμα προς δυτικά και θέλησα να διασχίσω στο ύψος της διάβασης των πεζών κάθετα την Εγνατία οδό για να περάσω απέναντι. Την στιγμή εκείνη άκουσα ένα “μπαμ” και ένα φρενάρισμα, αμέσως γύρισα το βλέμμα μου και είδα στο ύψος της εκκλησίας Παναγία ΔΕΞΙΑΣ σε απόσταση από εμένα περίπου 80 με 100 μέτρα ένα αυτοκίνητο να έχει χτυπήσει μία κοπέλα και να έχει τιναχτεί στον αέρα. Εν συνεχεία ο οδηγός του αυτοκινήτου προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα, έβαλε όπισθεν, πάτησε για ακόμη μια φορά την κοπέλα που ήταν πεσμένη στο οδόστρωμα και ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα κατευθυνόμενος προς Δυτικά»

Άλλος μάρτυρας υποστήριξε ότι: «περπατούσα επί του πεζοδρομίου της οδού Εγνατίας. Την ώρα που πλησίασα στην Καμάρα άκουσα ένα δυνατό χτύπημα σαν τρακάρισμα από την οδό Εγνατία. Μέχρι να αντιληφθώ τι είχε συμβεί, είδα ένα ΙΧΕ, σκούρου χρώματος να κινείται στην οδό Εγνατία, αρχικά αντίθετα στο ρεύμα προς ανατολικά και στη συνέχεια ενεργώντας σπινιαρίσματα και οδηγώντας γρήγορα και επικίνδυνα, να εισέρχεται στο ρεύμα προς δυτικά της οδού Εγνατίας. Περνώντας από μπροστά μου, είδα ότι η πινακίδα ήταν η…».

Η 21χρονη βρέθηκε παρανόμως στην πορεία του οχήματός μου

Όπως μεταδίδει το kathimerini.gr, ο 26χρονος οδηγός του οχήματος, που κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του, εξεταζόμενος επιχείρησε να ρίξει ευθύνες για το τροχαίο στην 21χρονη.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, που έχουν προκαλέσει οργή στην οικογένεια της Έμμας, βρέθηκε παρανόμως στην πορεία της κίνησης του οχήματος του.

«Αυτό που έκανα ήταν αποφευκτικός ελιγμός αποτροπής της σύγκρουσης με το θύμα που παρανόμως βρέθηκε στην πορεία της κίνησης μου στο οδόστρωμα. (…) Ξαφνικά κατά την κίνηση μου στην Εγνατία, αντιλαμβάνομαι την κοπέλα να διέρχεται έμπροσθεν του οχήματος μου και να κινείται προς το ύψος της διαχωριστικής γραμμής. Το θύμα ατυχώς προσπάθησε να διασχίσει κάθετα την οδό, από δεξιά μου, ενώ στα τριάντα περίπου μέτρα είχε διάβαση πεζών. Κινούνταν επικίνδυνα από το μνημείο προς την κατεύθυνση της θάλασσας, σε σημείο που δεν υπήρχε διάβαση, ενώ μάλιστα είχε δει το όχημα που ερχόταν σε ευθεία πορεία στην κίνηση του» είπε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του και συμπλήρωσε:

«Η κίνηση της ήταν αιφνίδια για εμένα που την αντιλήφθηκα την τελευταία στιγμή. Με βάση τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας θα έπρεπε να αποφύγει μια τόσο απρόβλεπτη και επικίνδυνη οδική συμπεριφορά. Βλέποντας την απότομη και εντελώς αιφνίδια αυτή κίνηση της, εντστικτωδώς αντέδρασα, πατώντας φρένο και κάνοντας αποφευκτικό ελιγμό προς τα αριστερά για να μην πέσω πάνω της. Δυστυχώς δεν κατέστη αυτό εφικτό. Στην απώλεια του ελέγχου συνετέλεσε πιθανώς και η κατάσταση των οπίσθιων ελαστικών που δεν ήταν η πρέπουσα. Φοβήθηκα καθώς στερούμαι νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα και έντρομος από το σοκ του συμβάντος, πηρα τη λάθος απόφαση και έφυγα από το σημείο».

Η κατάθεση της συνοδηγού

Η 19χρονη που καθόταν στη θέση τυ συνοδηγού κατά τη στιγμή του τροχαίου, είπε στην κατάθεσή της ότι μετά το αρχικό σοκ ζήτησε να επιστρέψουν στο σημείο του περιστατικού.

«Κινούμασταν επί της οδού Εγνατία με κατεύθυνση από ανατολικά προς δυτικά. Αφού περάσαμε τα πανεπιστήμια και λίγο πριν φθάσουμε στην Καμάρα, ένιωσα περισσότερο πως κάτι δεν πήγαινε καλά, καθώς ο οδηγός του αυτοκινήτου κινήθηκε απότομα και ταυτόχρονα το αυτοκίνητο άρχισε να διολισθαίνει προς τα αριστερά, ήτοι προς την αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας, γεγονός περίεργο. Σήκωσα τα μάτια από το κινητό μου και είδα ξαφνικά, μπροστά στο αυτοκίνητο, μία κοπέλα, η οποία διέσχιζε κάθετα την Εγνατία και δεξιά προς τα αριστερά σε σχέση με την κατεύθυνσή μας και σε σημείο που δεν υπήρχε διάβαση πεζών. Στην προσπάθειά του να αποφύγει τη σύγκρουση ο οδηγός φρέναρε απότομα και έκανε τον ελιγμό που ένιωσα πριν κλάσματα δευτερολέπτου προς τα αριστερά με αποτέλεσμα το όχημα να γλιστρήσει προς τα αριστερά και να εισέλθει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Στη συνέχεια προς μεγάλη μου δυσφορία και έκπληξη, ο οδηγός έβαλε ταχύτητα και έφυγε. Όταν άρχισα να συνέρχομαι από το σοκ άρχισα να φωνάζω, σχεδόν υστερικά, προς τον οδηγό ότι πρέπει να γυρίσουμε πίσω και ήθελα να αποβιβαστώ από το αυτοκίνητο».

Δείτε επίσης