Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Στο σκοτάδι περιοχές από την «ARIEL»-Φωτιά σε πυλώνες της ΔΕΗ στη Θέρμη

Προβλήματα στις τοπικές κοινότητες των Ταγαράδων, των Βασιλικών και της Νέας Ραιδεστού

Θεσσαλονίκη: Στο σκοτάδι περιοχές από την «Άριελ»-Φωτιά σε πυλώνες της ΔΕΗ στη Θέρμη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σημαντικό πρόβλημα ηλεκτροδότησης αντιμετώπισαν όμοροι δήμοι της Θεσσαλονίκης από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Άριελ», τα οποία αντιμετωπίζονται μέχρι αυτή την ώρα από κλιμάκια των δημοτικών αρχών και της Πολιτικής Προστασίας.

Τα πιο σημαντικά προβλήματα εντοπίστηκαν από χθες το βράδυ στον δήμο Θέρμης και συγκεκριμένα στις τοπικές κοινότητες των Ταγαράδων, των Βασιλικών και της Νέας Ραιδεστού, καθώς δύο κολώνες της ΔΕΗ εκ των οποίων η μία αποτελούσε και υποσταθμό πήραν φωτιά έπειτα από βραχυκύκλωμα.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να βυθιστούν στο σκοτάδι η παραπάνω κοινότητες και να χρειαστεί η άμεση επέμβαση κλιμακίων του ΔΕΔΔΗΕ που μέχρι και πριν από λίγο συνεχίζουν να αποκαθιστούν τις βλάβες.

«Ευτυχώς η κινητοποίηση της αντιδημαρχίας Πολιτικής Προστασίας, η Εθελοντική Ομάδα της Θέρμης και της ΕΜΑΚ ήταν άμεση. Έσβησαν τη φωτιά και συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ ενήργησε και συνεχίζει να ενεργεί μέχρι αυτή την ώρα για την αποκατάσταση της βλάβης. Σε κάποιες περιοχές έχει αποκατασταθεί, ενώ σε κάποιες άλλες θα αποκατασταθεί σύντομα» τόνισε στο GRTimes ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θέρμης, Κωνσταντίνος Κουγιουμτζίδης.

Ανάλογα ζητήματα ηλεκτροδότησης αν και μικρότερης έκτασης λόγω της κακοκαιρίας αντιμετώπισε και ο δήμος Βόλβης. «Έπειτα από σύσκεψη που διενεργήσαμε στις 9 το πρωί αποφασίσαμε δύο ηλεκτρολόγοι να «χτενίσουν» την περιοχή ευθύνης του δήμου και όπου εντοπίζουν πρόβλημα να το διευθετούν. Το πρωί είχαμε ζητήματα ηλεκτροδότησης σε πολλά χωριά της περιοχής, τώρα όμως έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση» τόνισε στο GRTimes, ο αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομίας, Διαχείρισης Καθημερινότητας και Ηλεκτροφωτισμού του δήμου Βόλβης, Θεόδωρος Ιορδανίδης.

Σύμφωνα με όσα μετέφερε o εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θερμαϊκού, Θωμάς Μπίρος, τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο δήμος από την κακοκαιρία ήταν μικρής σημασίας.

«Είχαμε μια πτώση κολώνας του ΟΤΕ στη Μηχανιώνα και μια προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος στην περιοχή της Επανομής. Κάτι άλλο που να οφείλεται στην κακοκαιρία δεν είχαμε» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο δήμαρχος Λαγκαδά έκανε λόγο για πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση του δήμου μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. «Αντιμετωπίσαμε μια διακοπή ρεύματος από τις 3 τα ξημερώματα μέχρι και τις 8 το πρωί. Τώρα όλα κυλούν ομαλά» τόνισε ο Γιάννης Ταχματζίδης, στο GRTimes.

Δείτε επίσης