Ελλάδα

Κιβωτός:Συμπληρωματική κατάθεση από τον 19χρονο που κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση

Ραγδαίες εξελίξεις - Και νέα κατάθεση για ασέλγεια από 15χρονο

Κιβωτός:Συμπληρωματική κατάθεση από τον 19χρονο που κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με νέα συμπληρωματική κατάθεση του 19χρονου αγοριού που έχει καταγγείλει ασέλγεια σε βάρος του από τον πάτερ Αντώνιο, συνεχίζεται η προανακριτική διαδικασία για τα όσα γίνονταν τα τελευταία χρόνια στην Κιβωτό του Κόσμου.

Ο νεαρός που ήταν ο πρώτος που κατήγγειλε τα όσα ο ίδιος φέρεται να υπέστη από τον πάτερ Αντώνιο στην δομή του Βόλου αλλά και στης Αθήνας, έδωσε στις δύο Εισαγγελείς Ανηλίκων νέα διευκρινιστική κατάθεση για τα όσα είχε αναφέρει στις αρχές της έρευνας που είχε γίνει από την Διεύθυνση Ανηλίκων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μετά τον καταιγισμό των καταγγελιών για ασέλγεια και κακοποιητικές συμπεριφορές ανθρώπων της δομής αλλά και για μαύρο χρήμα που έρεε στους λογαριασμούς μελών του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου, οι εισαγγελείς έχουν να διευκρινίσουν πολλά ζητήματα.

Ο 19χρονος που πριν ενηλικιωθεί φιλοξενούνταν κυρίως στη δομή του Βόλου, θεωρείται πρόσωπο κλειδί σε σχέση με το αν γνωρίζει και άλλα περιστατικά ασέλγειας από στελέχη της Κιβωτού του Κόσμου.

Δεν είναι τυχαίο ότι πριν από μερικές ημέρες ο 19χρονος είχε πάει στο Βόλο με σκοπό να πείσει και κάποια άλλα παιδιά να αποκαλύψουν τα όσα έζησαν στην συγκεκριμένη δομή.

Κατάθεση στις δύο εισαγγελείς ανηλίκων έδωσε και ακόμη ένας πρώην φιλοξενούμενος σε δομή της Κιβωτού ο οποίος πλέον δεν κατοικεί στην Ελλάδα. Ο μάρτυρας που ζει μόνιμα στην Ολλανδία φέρεται να ισχυρίζεται ότι είχε υποστεί κακοποίηση όσο διέμενε σε εγκαταστάσεις του ΜΚΟ.

Οι εξελίξεις αναμένεται να είναι ραγδαίες τόσο στο ζήτημα των ασελγειών και κακοποιητικών συμπεριφορών σε βάρος των παιδιών που φιλοξενούνταν στις δομές, όσο και στα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου.

Οι δύο εισαγγελείς ανηλίκων σήμερα εξέδωσαν διάταξη με την οποία απαγόρευσαν στον πάτερ Αντώνιο και άλλα τρία πρόσωπα που ερευνώνται, να πάνε σε δομές της Κιβωτού. Η διάταξη έχει ισχύ για 90 ημέρες και εκδόθηκε με στόχο την προστασία των παιδιών που φιλοξενούνται στις δομές.

Δείτε επίσης