Ελλάδα

Κρήτη: Επιδείνωση στην υγεία της 4χρονης που κατάπιε φιστίκι

Διασωληνωμένο και σε καταστολή το κοριτσάκι

Κρήτη: Επιδείνωση στην υγεία της  4χρονης που κατάπιε φιστίκι
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ραγδαία επιδείνωση παρουσίασε η κατάσταση του μικρού κοριτσιού το οποίο το βράδυ της Τρίτης, κατάπιε φιστίκι φράζοντας τον δεξί του πνεύμονα.

Το 4χρονο παιδί σύμφωνα με τους γιατρούς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, εμφάνισε πνευμονική ανεπάρκεια και η κατάσταση του θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη.

Παραμένει στη μονάδα εντατικής θεραπείας σε καταστολή και διασωληνωμένο με τους γιατρούς να κάνουν απέλπιδες προσπάθειες για να το σώσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost η μικρή Μαρία παρουσίασε πνευμονική ανεπάρκεια μετά από δύο μέρες που βρίσκεται στη ΜΕΘ.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τρίτης (29/11) υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την ενδοσκοπική αφαίρεση των ξηρών καρπών που είχαν αποφράξει τον δεξί της πνεύμονα.

Το παιδί που ζει με την οικογένεια του στην Σαντορίνη μπροστά στα έντρομα βλέμματα των γονιών του, ξαφνικά άρχισε να έχει δυσχέρεια στην αναπνοή του.

Παρά τις προσπάθειες των γονιών δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν την 4χρονη. Αμέσως κάλεσαν βοήθεια και στήθηκε γέφυρα αεροδιακομιδής με το 4χρονο κορίτσι να μεταφέρεται στην Κρήτη όπου αμέσως υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, αμέσως μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, το κοριτσάκι διασωληνώθηκε από τον γιατρό αεροκομιδών και τον γιατρό του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, όταν το παιδί έφτασε στο νοσοκομείο είχε χαμηλό κορεσμό οξυγόνου. Οι γιατροί προχώρησαν στην αφαίρεση ενδοσκοπικά των φιστικιών που είχαν αποφράξει τον δεξί του πνεύμονα, ενώ στη συνέχεια η μικρή εισήχθη στη ΜΕΘ Παίδων, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένη και σε καταστολή. Οι γιατροί αρχικά έβλεπαν μικρή βελτίωση στην κατάσταση της υγείας της 4χρονης ωστόσο σήμερα το παιδί υπέστη πνευμονική ανεπάρκεια. Η κατάσταση της υγείας της θεωρείται πλέον κρίσιμη ενώ στο πλευρό της βρίσκονται από την πρώτη στιγμή οι γονείς.

Δείτε επίσης