Ελλάδα

Προειδοποιεί ο Μαρουσάκης: Και νέο «κύμα» από Κυριακή μετά την ARIEL

Νέα επιδείνωση του καιρού από την Κυριακή - Τί φέρνει το νέο «κύμα» - Αναλυτικά η πρόγνωση έως τη Δευτέρα

Προειδοποιεί ο Μαρουσάκης: Και νέο «κύμα» από Κυριακή μετά την ARIEL
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Για νέο «κύμα» κακοκαιρίας από την προσεχή Κυριακή και μετά προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι, ενώ η «ARIEL» μόλις που παρουσιάζει σημάδια εξασθένισης.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη η κακοκαιρία ARIEL κινείται πλέον προς την περιοχή της Τουρκίας, όμως αφήνει πίσω της ένα ασταθές σκηνικό, με συνέπεια να μην αποκλείονται πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τη Βόρεια Ελλάδα. Ο καιρός, όπως είπε, θα είναι ήπιος στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, με εξαίρεση λίγες συννεφιές.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης υποστήριξε ότι αύριο και μεθαύριο θα επικρατήσουν ήπιες συνθήκες «όμως από την Κυριακή το μεσημέρι και μέχρι τη Δευτέρα έρχεται μια νέα διαταραχή από την Ιταλία, με μπόρες και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά κεντρικά και βόρεια τμήματα της επικράτειας». Παρά ταύτα, τόνισε ότι αυτό το πέρασμα της κακοκαιρίας «θα είναι σχετικά σύντομα, και από Τρίτη θα έχουμε ήπιες καιρικές συνθήκες, με άνοδο της θερμοκρασίας».

Πρόγνωση για αύριο, Σάββατο

Στα δυτικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία και στα υπόλοιπα τμήματα, ενώ από το απόγευμα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το βράδυ στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια τους 12 με 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 16 με18 βαθμούς και στη νότια νησιωτική χώρα τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Κυριακή

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση για τη Δευτέρα

Στα δυτικά και τα βόρεια αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά, κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια, σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις εντάσεως 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δείτε επίσης