Ελλάδα

Τρίκαλα: Φρικτά βασανιστήρια καταγγέλλει ο 23χρονος από τον κληρικό

Σε προσωρινή αργία ο 35χρονος ιερέας που είχε ανοίξει λογαριασμούς εράνου, για να …βοηθήσει τον 23χρονο συντοπίτη του

Τρίκαλα: Φρικτά βασανιστήρια καταγγέλλει ο 23χρονος από τον κληρικό
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Για ψυχολογικό εκβιασμό, εξαπάτηση, καψίματα με τον σταυρό σε σημεία του σώματος του και λεκτική απαξίωση καταγγέλλει τον 35χρονο ιερέα από τα Τρίκαλα ο νεαρός άνδρας που αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα υγείας και αναγκάστηκε να φύγει από την πόλη καθώς φοβάται την αντίδραση του καταγγελλόμενου παπά.

Ο 23χρονος Τρικαλινός μιλώντας στο Trikalanews.gr έδωσε την δική του εκδοχή στα όσα έγιναν σε σχέση με τον ιερέα που έχει τεθεί σε προσωρινή αργία μέχρι ωσότου αποφανθεί η δικαιοσύνη για την κατηγορία της εξαπάτησης μέσω εράνου.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με καταγγελίες, με πρωτοβουλία του 35χρονου ιερέα από τα Τρίκαλα, πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο δίμηνο αναρτήσεις σε social media και ιστοσελίδες που αφορούσαν έρανο για την οικονομική ενίσχυση του 23χρονου, λόγω προβλημάτων υγείας, με κατάθεση χρημάτων σε δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, ο ένας με δικαιούχο τον κληρικό και ο άλλος με δικαιούχο τον νεαρό.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο ιερέας διαχειριζόταν αποκλειστικά και εν αγνοία του 23χρονου και τους δύο τραπεζικούς λογαριασμούς που είχαν δοθεί για τον έρανο, στους οποίους είχαν κατατεθεί συνολικά 12.922,50 ευρώ.

Ο 23χρονος ανέφερε στο Trikalanews.gr ότι κληρικός που κατηγορείται για εξαπάτηση μέσω εράνων, και φέρεται να ασκούσε ψυχολογική βία στον νεαρό του έλεγε:

«Άμα σε αφήσω εγώ και η οικογένεια μου δεν θα έχεις πουθενά να πας, θα είσαι σαν πεταμένο σκυλί».

Ο νεαρός άνδρας είπε ότι με τον ιερομόναχο είναι συντοπίτες.

«Γνωριζόμαστε χρόνια. Μου έστειλε ένα μήνυμα να πιούμε καφέ, τον γνώρισε και η συγχωρεμένη η μάνα μου, κάναμε παρέα. Όλο αυτό το διάστημα δεν είχαμε καμία βοήθεια οικονομική από μέρους του. Αμέσως μετά τον θάνατο της μητέρας μου δεθήκαμε, διαμέναμε μαζί, δήθεν με βοηθούσε και με συντηρούσε» αναφέρει ο 23χρονος, ενώ κλαίγοντας συνεχίζει λέγοντας πως «έτσι ξεκίνησε η εκμετάλλευση και ο ψυχολογικός πόλεμος. Μου πήρε την κάρτα ΚΕΑ, λέγοντάς μου πως θα πληρώνει κάποια έξοδα του, αφού με στηρίζει. Εάν σε αφήσω εγώ, δεν θα έχεις κανέναν. Δεν έχεις κανέναν που να σε αγαπάει και να σε προστατέψει. Με έβαλε να μαλώσω με τους συγγενείς μου και με αποξένωσε από όλους».

«Με έκαιγε με σταυρό»

Εκείνο που επίσης προκαλεί σοκ είναι η καταγγελία του νεαρού για σωματική κακοποίηση, καθώς όπως υποστηρίζει ο ιερέας «πίστευε ότι έχω δαιμόνιο γιατί είχα κάνει τατουάζ και έκαιγε το δέρμα μου με σταυρό. Μου έλεγε θα βγάλεις το τατουάζ γιατί με έναν άνθρωπο της Εκκλησίας σαν και εμένα, δεν μπορείς να το έχεις, είσαι σαν αλήτης».

Παράλληλα ο 23χρονος ανέφερε ότι από τον έρανο που έγινε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πήρε μόνο 150 ευρώ.

«Ποτέ δεν μου είπε για τα ποσά που συγκεντρώθηκαν. Τα έμαθα από την αστυνομία. Μόνο 150 ευρώ μου έδωσε και πήρα ένα ζευγάρι παπούτσια. Εξαπάτησε τόσο κόσμο. Επειδή εγώ ήμουν ορφανός, σημαίνει ότι ήμουν και σκουπίδι;» είπε ο νεαρός που ντρέπεται για όλα όσα έχουν γίνει ζητώντας ταυτόχρονα συγγνώμη από τα ανυποψίαστα θύματα που έπεσαν στην παγίδα του κληρικού, σημειώνοντας πως και ο ίδιος είναι θύμα.

Να αναφέρουμε ότι στην κατοχή του ιερέα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων 22.000 ευρώ και διάφορα έγγραφα από τα οποία προέκυπτε αγορά ηλεκτρονικών συσκευών (κινητά τηλέφωνα, laptop κ.α.).

Δείτε επίσης