Ελλάδα

Κιβωτός: Οι... οδηγίες για τις τιμωρίες στα παιδιά - Αποκαλυπτικό έγγραφο

Ποιές είναι οι «συνέπειες» που αναγράφονταν για τους ανήλικους τρόφιμους

Κιβωτός: Οι... οδηγίες για τις τιμωρίες στα παιδιά - Αποκαλυπτικό έγγραφο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου, τιμωρούνταν για τα λάθη τους και για την παραβατική συμπεριφορά τους.

Οι τιμωρίες που τους επιβάλλονταν προσαρμόζονταν ανάλογα με την ηλικία τους αλλά και από το λάθος που είχαν διαπράξει.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρονταν στο σχετικό έγγραφο που είχε σταλεί από την διοίκηση της Κιβωτού στους παιδαγωγούς των Δομών.

Το έγγραφο αποκάλυψε η ΕΡΤ και σε αυτό αρχικά περιγραφόταν η «γραμμή» που έπρεπε να ακολουθηθεί, αναφέροντας:

«Η Κιβωτός του Κόσμου είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένη, χάρη στον ιδρυτή της, πατέρα Αντώνιο, με τον πνευματικό τρόπο ζωής. Είναι σημαντικό όλοι οι παιδαγωγοί να ακολουθούν τη γραμμή της Κιβωτού απέναντι στα παιδιά, ώστε να μην υπάρχουν διακρίσεις».

Σε ένα από τα κεφάλαια στα έντυπα οδηγιών είχε τίτλο «συνέπειες» και περιέγραφε τι έπρεπε να κάνουν οι παιδαγωγοί όταν τα παιδιά παρεκτρέπονταν, σημειώνοντας: «Σε μικρές συνέπειες το παιδί θα απομονώνεται σε μια γωνιά προκειμένου να σκεφτεί το λάθος του, να ζητήσει συγνώμη και να το διορθώσει. Σύμφωνα με την ηλικία του κάθεται και τα ανάλογα λεπτά (5 ετών=5 λεπτά).

Σε μεγαλύτερες συνέπειες το παιδί θα στερηθεί κάτι που του αρέσει (δραστηριότητα, παιχνίδι) ή θα διορθώσει το λάθος του με κάποιες εργασίες».

Παράλληλα στο βιβλίο οδηγιών διευκρινίζεται ότι τα παιδιά είναι αυτά που αποφασίζουν για το είδος της τιμωρίας τους:

«Ουσιαστικά δεν είναι ο παιδαγωγός αυτός που βάζει την συνέπεια αλλά το ίδιο το παιδί στον εαυτό του. Όταν το παιδί γνωρίζει, μέσα από τα όρια που οι παιδαγωγοί βάζουν, ποια συμπεριφορά είναι αποδεκτή και ποια όχι και επιλέγει τη λάθος συμπεριφορά, γνωρίζοντας τις συνέπειες, είναι σαν να τη διαλέγει το ίδιο» αναφέρεται.

«Τα παιδιά που δεν έχουν όρια, παιδιά που προέρχονται από πάρα πολύ δύσκολες οικογένειες και πολλές φορές συγκρουόμαστε για να τα βοηθήσουμε, να πάνε στο σχολείο, να κάνουν πράγματα της ηλικίας τους, να ορθώσουμε ανάστημα απέναντι σε πράγματα που δεν αρμόζουν», είχε αναφέρει την 18η Νοεμβρίου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ο πατέρας Αντώνιος.

Στο μεταξύ σήμερα έγινε γνωστό ότι το όνομα της επίσημης ιστοσελίδας της Κιβωτού αλλάζει και πλέον θα λέγεται τουλάχιστον προσωρινά «Υποστηρικτές της Κιβωτού».

Αυτή η αλλαγή στο όνομα της ιστοσελίδας έρχεται λίγες ώρες αφότου αναρτήθηκε βίντεο με όσα συνέβησαν μετά την απομάκρυνση του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας του από το σπίτι τους στη δομή του Κολωνού.

«Δεν υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία, δεν έχει κατοικίες και συνεπώς αυτό που απαιτούμε είναι την επέμβαση των εισαγγελικών Αρχών, τη Δευτέρα θα δω τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ντογιάκο» δήλωσε ο δικηγόρος του πατέρα Αντώνιου, Θρασύβουλος Κονταξής.

Δείτε επίσης