Ελλάδα

Απατεώνες εξαπατούσαν ηλικιωμένους με... «παράβολα»-Η περίπτωση 85χρονης στο Γαλάτσι

Της άρπαξαν 11.300 ευρώ κι έγιναν καπνός

Απατεώνες εξαπατούσαν ηλικιωμένους με... «παράβολα»-Η περίπτωση 85χρονης στο Γαλάτσι
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ζευγάρι απατεώνων, εξαπάτησε ηλικιωμένη στο Γαλάτσι και της απέσπασε 11.300 ευρώ και την εγκατέλειψε αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι της.

Η 85χρονη επέστρεφε στο σπίτι της, στη Λεωφόρο Βεΐκου, όταν την πλησίασε ένας άνδρας και μια γυναίκα, και της συστήθηκαν ως λογιστές της κόρης της. «Η Κατερίνα έχει επιστροφή φόρου 32.000 ευρώ, αλλά πρέπει να πληρώσει τα παράβολα γιατί σήμερα τελειώνει η προθεσμία. Δεν μας απαντάει στο τηλέφωνο, μήπως να την βοηθήσετε για να μην χάσει τα χρήματα», είπε ο άνδρας στην ηλικιωμένη γυναίκα. Κουβέντα στη κουβέντα, την έπεισαν να πληρώσει τα παράβολα.

Ανέβηκε στο διαμέρισμα της, πήρε 1.300 ευρώ και το βιβλιάριο καταθέσεων, και κατέβηκε στην είσοδο της πολυκατοικίας, όπου την περίμεναν οι απατεώνες. Επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο τους, πήγαν σε τράπεζα στη Αγίας Γλυκερίας, έκανε ανάληψη 5.000 ευρώ και τα έδωσε στη γυναίκα με τα ξανθά μαλλιά. Της ζήτησαν να βγάλει άλλες 5.000 ευρώ για να συμπληρώσουν το ποσό για τα παράβολα. Μπήκε πάλι στο αυτοκίνητο τους, και την μετέφεραν σε άλλο υποκατάστημα της ίδιας τράπεζας στα Κάτω Πατήσια. Η 85χρονη πήγε στο ταμείο, έκανε ανάληψη 5.000 ευρώ, επέστρεψε στο αυτοκίνητο των δραστών και τους έδωσε τα χρήματα.

Στη διαδρομή, για το σπίτι, της ζήτησαν να κατέβει στη Λεωφόρο Ηρακλείου, για βγάλει φωτοτυπία την ταυτότητα της. Η ηλικιωμένη κατέβηκε από το όχημα και όταν επέστρεψε να συναντήσει τους «λογιστές» της κόρης της, είχαν γίνει καπνός.

Τότε κατάλαβε ότι την εξαπάτησαν και ζήτησε βοήθεια. Στους αξιωματικούς της Ασφάλειας Γαλατσίου περιέγραψε τα χαρακτηριστικά του ζευγαριού, που σύμφωνα με πληροφορίες του Vradini.gr, έχει εξαπατήσει και άλλους ηλικιωμένους με τον ίδιο τρόπο στην Αττική.

Δείτε επίσης