Ελλάδα

«Βλέπουν» τον Παλαιοκώστα πίσω από την κινηματογραφική καταδίωξη στα Τζουμέρκα

Ποιά σημάδια δείχνουν τον δραπέτη, τί εκτιμούν οι Αρχές

«Βλέπουν» τον Παλαιοκώστα πίσω από την κινηματογραφική καταδίωξη στα Τζουμέρκα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Το ενδεχόμενο να βρισκόταν ο διαβόητος δραπέτης Βασίλης Παλαιοκώστας πίσω από την κινηματογραφική καταδίωξη αυτοκινήτου με πυροβολισμούς στα Τζουμέρκα εξετάζουν οι αστυνομικές Αρχές της Άρτας.

Αστυνομικός, που επέστρεφε από επίδοση εγγράφων, εντόπισε το βράδυ της Τρίτης (29/11) κοντά στο χωριό Κυψέλη μια BMW 316 χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας να κινείται ύποπτα στον ορεινό όγκο, και στο όχημα επέβαιναν τρία άτομα.

Ο αστυνομικός έκανε σήμα στον οδηγό να σταματήσει για έλεγχο, αλλά αυτός ανέπτυξε ταχύτητα και άρχισε η καταδίωξη. Ο συνοδηγός και ο επιβάτης άρχισαν να πυροβολούν με Καλάσνικοφ και περίστροφο εναντίον του περιπολικού. Ο αστυνομικός ανταπέδωσε τα πυρά, χωρίς να μπορέσει να ακινητοποιήσει το όχημα. Το παλιό BMW - βρέθηκε να κινείται από δρόμο που χρησιμοποιούν αποκλειστικά οι κτηνοτρόφοι και οι κυνηγοί της περιοχής.

Ο δρόμος αυτός οδηγεί από τα Τρίκαλα - όπου είναι η βάση του νούμερο ένα καταζητούμενου κακοποιού, προς την Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο. Ένα δρομολόγιο που σύμφωνα με τις έρευνες των τελευταίων ετών, ο Βασίλης Παλαιοκώστας χρησιμοποιεί αρκετά συχνά για να αποφεύγει τα αστυνομικά μπλόκα. Μόνο ο διαβόητος δραπέτης, που γνωρίζει με κλειστά μάτια την περιοχή, θα μπορούσε να κινηθεί τέτοια ώρα και σε τόσο μεγάλο υψόμετρο, λένε με νόημα έμπειροι αξιωματικοί που έχουν ασχοληθεί με την δράση του καταζητούμενου κακοποιού.

Το όχημα μπήκε σε χωματόδρομο και χάθηκε προς άγνωστη κατεύθυνση. Ο αστυνομικός έχασε τα ίχνη τους μετα από κυνηγητό είκοσι λεπτών.

Την επόμενη ημέρα συστήθηκαν ειδικές ομάδες ερεύνησαν το βουνό αλλά δεν εντόπισαν ευρήματα από το σκουρόχρωμο αυτοκίνητο. Η έρευνα θα απλωθεί στην ευρύτερη περιοχή, και συγκεκριμένα στα πιο πεδινά χωριά των ομορων Νομών, ώστε να ελέγξουν κάμερες ασφαλείας που πιθανότατα να έχουν καταγράψει τις κινήσεις της BMW 316. Όπως σημειώνουν αστυνομικές πηγές είναι δύσκολο να βρεθούν στοιχεία που να πιστοποιούν την παρουσία του Έλληνα «φαντομά» στο κλεμμένο αυτοκίνητο.

Δείτε επίσης