Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου: «Έρχονται» ραγδαίες εξελίξεις με τη θυρίδα στη Χίο

Εκτιμάται ότι η θυρίδα περιέχει πλούσιο περιεχόμενο - Νέα έφοδος στη δομή της Καλαμάτας

Κιβωτός του Κόσμου: «Έρχονται» ραγδαίες εξελίξεις με τη θυρίδα στη Χίο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έρευνες για τα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου, ενώ την ίδια ώρα δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για κακοποίηση ανηλίκων στις δομές της.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ, λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Κυριακής, αξιωματικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας επισκέφθηκαν τη δομή της Κιβωτού στην πόλη. Πρόκειται για τη δεύτερη έφοδο των Αρχών στη συγκεκριμένη δομή.

Σημειώνεται πως στις 20 Νοεμβρίου είχε αποκαλυφθεί η απομάκρυνση τεσσάρων παιδιών το διάστημα Ιανουάριου - Φεβρουαρίου από τη συγκεκριμένη δομή προς εκείνη της Αθήνας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το γεγονός αποτελεί κομβικό σημείο στην εξέλιξη των ερευνών, ενώ ακόμα και σήμερα δεν έχει αποσαφηνιστεί σε ποια δομή και κάτω από ποιες συνθήκες φιλοξενούνται αυτά τα παιδιά.

Σημειώνεται τέλος ότι τα 4 αυτά παιδιά απομακρύνθηκαν ξαφνικά και από τα σχολεία, στα οποία φοιτούσαν και μάλιστα για το μικρότερο εξ αυτών, που φοιτούσε σε γυμνάσιο της πόλης, ο διευθυντής του σχολείου είχε ενημερώσει εγκαίρως και επανειλημμένως όλους τους αρμόδιους φορείς από την πρώτη στιγμή.

Ανοίγει η θυρίδα της Χίου

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, την ερχόμενη Τετάρτη θα ανοίξει η θυρίδα της Οργάνωσης της Χίου, μια ενέργεια που αναμένεται να προχωρήσει την έρευνα καθώς πιθανολογείται ότι περιέχει σημαντικά ποσά.

Πηγές της οικονομικής αστυνομίας, λένε στο MEGA ότι ενδέχεται η συγκεκριμένη θυρίδα να περιέχει πλούσιο περιεχόμενο, αφού έχει καιρό να την επισκεφτεί κάποιος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ίδιος ο πατέρας Αντώνιος φαίνεται να έκανε μεγάλες αναλήψεις ποσών, από λογαριασμό της «Κιβωτού» που περιείχε εκατομμύρια.

Τα ποσά αυτά στη συνέχεια «εξαφανίζονταν», με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ενδεχομένως να βρίσκονται στη θυρίδα στο νησί.

Δείτε επίσης