Ελλάδα

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των δύο ατόμων που λήστευαν ηλικιωμένους ανθρώπους

Τους στοχοποιούσαν έξω από ιερούς ναούς και λαικές αγορές

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των δύο ατόμων που λήστευαν ηλικιωμένους ανθρώπους
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στη δημοσιότητα έδωσε σήμερα η Ελληνική Αστυνομία τα στοιχεία και τις φωτογραφίες δύο ατόμων που λήστευαν και βιαιοπραγούσαν σε βάρος ηλικιωμένων ανθρώπων έξω από ιερούς ναούς και λαικές αγορές.

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων γίνεται κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες καθώς και η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος των δύο ανδρών, οι οποίοι προέβαιναν σε ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών και συνελήφθησαν χθες, 4 Νοεμβρίου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ληστεία κατ' εξακολούθηση και κατά συναυτουργία.

ΜΟΥΣΤΑΦΑ Χρήστο του Αθανασίου και της Κατίνας, γεννηθείς 25-12-1975 στα Άνω Λιόσια.

συλληψη 4

συλληψη 5

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην άμεση ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση των κατηγορουμένων, στην πληρέστερη διερεύνηση τέλεσης και άλλων ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινων πράξεων σε βάρος απροσδιορίστου αριθμού παθόντων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσαν, προκειμένου να αποτραπεί η διάπραξη άλλων εγκληματικών ενεργειών από τις ανωτέρω, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-5319306 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

ΜΟΥΣΤΑΦΑ Μάριο του Χρήστου και της Αγγελικής, γεννηθείς 14-2-2003 στο Ναύπλιο

συλληψη3

συλληψη 2

Σύμφωνα με την αστυνομία τα μέλη της συμμορίας προέβαιναν συστηματικά σε ληστείες κυρίως σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Οι ληστές λειτουργούσαν βάσει σχεδίου αφού πρώτα παρακολουθούσαν τα υποψήφια θύματα τους μέσα από το αυτοκίνητο τους και στην συνέχεια έβρισκαν την ευκαιρία να τα ληστέψουν με την χρήση σωματικής βίας. Θύματα τους κατεξοχήν ηλικιωμένοι άνθρωποι που πήγαιναν είτε σε λαϊκές αγορές, είτε σε Ιερούς Ναούς.

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί (8) περιπτώσεις ληστειών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την διαλεύκανση και άλλων αξιόποινων πράξεων, συνεχίζεται.

Δείτε επίσης