Ελλάδα

Κλειστά τα σχολεία στον δήμο Σερρών μέχρι την κηδεία του 11χρονου

Την ανακοίνωση έκανε ο δήμος, διευκρινίζοντας ότι το σχολείο όπου συνέβη το τραγικό περιστατικό θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας

Κλειστά τα σχολεία στον δήμο Σερρών μέχρι την κηδεία του 11χρονου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στον δήμο Σερρών μετά τον θάνατο του 11χρονου μαθητή στο 9ο Δημοτικό Σχολείο από έκρηξη, μέχρι να πραγματοποιηθεί η κηδεία του παιδιού, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου Σερρών:

«Δεν υπάρχουν λόγια ικανά να περιγράψουν το μέγεθος της τραγωδίας της απώλειας του μαθητή της Στ´ Τάξης από την έκρηξη στο λεβητοστάσιο του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών.

Οι σκέψεις μας αυτές τις ώρες είναι μόνο στην οικογένεια του αδικοχαμένου αυτού παιδιού, στην οποία εκφράζουμε τα βαθύτερα συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή μας.

Ο Θεός να τους δίνει δύναμη και κουράγιο.

Στους δύο μαθητές μας, που τραυματίστηκαν ευχόμαστε πλήρη και ταχεία ανάρρωση.

Δηλώνουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι είμαστε αποφασισμένοι να συνδράμουμε, με κάθε μέσο και κάθε τρόπο, στη διαλεύκανση κάθε πτυχής του δυστυχήματος, που δεν πρέπει να συμβεί ποτέ ξανά.

Ήδη, οι αρμόδιες αρχές διενεργούν τις απαραίτητες έρευνες για την πλήρη εξακρίβωση των αιτιών και την απόδοση των ευθυνών.

Εξαιτίας της ανείπωτης αυτής τραγωδίας, σε ένδειξη πένθους, ο Δήμος Σερρών αναστέλλει τις επόμενες ημέρες όλες τις προγραμματισμένες εορταστικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Παράλληλα, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο Σερρών δεν θα λειτουργήσουν μέχρι την ημέρα της κηδείας.

Το 9ο, δε, Δημοτικό Σχολείο θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας».

Δείτε επίσης