Ελλάδα

Ποιός είναι ο ληστής με τη χειροβομβίδα - Ο τζόγος και τα χρέη στους τοκογλύφους

Τι υποστήριξε ο συνταγματάρχης που λήστευε τράπεζες με την απειλή χειροβομβίδας

Το πάθος για τον τζόγο και τα χρέη σε τοκογλύφους τον έκαναν ληστή
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο άνδρας πήγαινε στην τράπεζα και αρχικά καθόταν σε κάποιο εσωτερικό ΑΤΜ. Στόχος του ήταν διαπιστώσει αν υπάρχει αστυνομία στον χώρο. Στη συνέχεια κατευθυνόταν στο ταμείο, έβγαζε την χειροβομβίδα και την έδειχνε στον υπάλληλο, ενώ τον απειλούσε πως εάν δεν δώσει ό,τι υπάρχει στο ταμείο θα τραβούσε την περόνη και θα γιόταν έκρηξη.

Αυτές ήταν οι κινήσεις του 53χρονου Συνταγματάρχη, ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας, μετά από ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Αργυρούπολη, αφού απείλησε τους υπαλλήλους ότι θα βγάλει την περόνη από τη χειροβομβίδα.

Μετά τη σύλληψή του έγινε γνωστό ότι ο ίδιος έχει προβεί σε τουλάχιστον ακόμα δύο ληστείες σε Φάληρο και Νέα Σμύρνη.

Ο δράστης ακολουθούσε πάντα την ίδια μέθοδο στα τραπεζικά υποκαταστήματα τα οποία λήστευε υπό την απειλή χειροβομβίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας έχει ληστέψει επιβεβαιωμένα 2 τραπεζικά υποκαταστήματα σε Φάληρο και Νέα Σμύρνη. Μάλιστα, το MEGA φέρνει στο φως μία φωτογραφία του ληστή, ο οποίοςείχε σπείρει τον φόβο και τον τρόμο στα νότια προάστια.

Για να μην αφήνει δακτυλικά αποτυπώματα φορούσε γάντια, κρατούσε την χειροβομβίδα, ενώ φορούσε και μάσκα προστασίας για τον covid.

Όταν απειλούσε ότι θα τραβούσε την περόνη, ο υπάλληλος μη μπορώντας να αντιδράσει, του έδινε το χρηματικό ποσό του ταμείου, και ο άνδρας συνεχίζει να τον απειλεί να μην πει τίποτα και να μην φωνάξει την αστυνομία.

Το παράξενο της υπόθεσης είναι ότι πίσω από τον άνδρα υπήρχαν άλλοι υπάλληλοι και πελάτες, οι οποίοι δεν έχουν καταλάβει ότι γίνεται ληστεία.

Ο άνδρας χτυπούσε με περιοδικότητα κατά το πρώτο 10ήμρο κάθε μήνα, ενώ αφού κάνει τις ληστείες, φεύγει με τα πόδια.

Χρέη σε τοκογλύφους

Όπως είπε ο συλληφθείς στους αστυνομικούς, τις τρεις ληστείες τις έκανε επειδή χρωστούσε λεφτά σε τοκογλύφους λόγω του τζόγου.

Όπως μεταδίδει το megatv.com, οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ ακόμα δεν έχει βρεθεί η χειροβομβίδα που χρησιμοποιούσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ληστής της τράπεζας βρίσκεται εδώ και καιρό στο μεταίχμιο της αποστρατείας καθώς από το καλοκαίρι βρισκόταν εν αναμονή του ΦΕΚ με το οποίο θα του κοινοποιείτο επίσημα η απόφαση της ηγεσίας για την αποστράτευσή του από το Οικονομικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι ίδιες πηγές σημείωσαν πως η υπηρεσία του έχει καταγράψει κατά διαστήματα προβληματικές συμπεριφορές, ενώ η διαχείρισή σε θέματα που είχαν ανακύψει δεν ήταν η ενδεδειγμένη και αυτό του είχε επιφέρει ποινές στον φάκελό του.

Δείτε επίσης