Ελλάδα

Κιβωτός: Τί «κρύβει» η θυρίδα στη Χίο; - Περνά από το «κόσκινο» των Αρχών

Ανοίγει την Τετάρτη η θυρίδα στη Χίο ενώ οι εξονυχιστικοί έλεγχοι σε όλες τις δομές της Οργάνωσης συνεχίζονται με αμείωτη ένταση

Κιβωτός: Τί «κρύβει» η θυρίδα στη Χίο; - Περνά από το «κόσκινο» των Αρχών
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Την ώρα που οι εξονυχιστικοί έλεγχοι σε όλες τις δομές της Κιβωτού του Κόσμου συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, μία νέα θυρίδα έχει μπει στο «μάτι» των Αρχών.

Αν και τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας έχουν εντοπίσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς του πάτερ Αντώνιου και της πρεσβυτέρας, εντούτοις εικάζεται ότι δεν έχουν βρεθεί όλα τα μετρητά που είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν οι δυο τους.

Έτσι, στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων και στα πρόσωπα του περιβάλλοντός τους, θα εξεταστεί και μια τραπεζική θυρίδα που ανήκει σε στενό συγγενικό πρόσωπο του ιδρυτή της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τη θυρίδα στη Χίο, από όπου είναι η καταγωγή του ζεύγους, η οποία ανήκει στην ηλικιωμένη μητέρα του πατέρα Αντωνίου. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η συγκεκριμένη θυρίδα έχει σφραγιστεί και η τράπεζα έχει ειδοποιήσει τις Αρχές.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, πιθανότερο την Τετάρτη, αναμένεται να βρεθεί στο νησί κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας, προκειμένου να ανοιχτεί η συγκεκριμένη θυρίδα και το περιεχόμενό της να αποδοθεί απευθείας στις Αρχές.

Μάζεψε τα πράγματά της η Πρεσβυτέρα - Αποχώρησε ψυχρή και αμίλητη

Στο μεταξύ, αμίλητη και ψυχρή εμφανίστηκε χθες η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή στη δομή στον Κολωνό, όπου και παρέμεινε δύο ώρες για να μαζέψει τα πράγματά της.

Η πρεσβυτέρα το όνομα της οποίας βρίσκεται στα πρόσωπα που ήδη ελέγχονται οι τραπεζικοί της λογαριασμοί, βρέθηκε στην Δομή του Κολωνού στον χώρο που χρησιμοποιούσαν ως διαμέρισμα με τον πατέρα Αντώνιο γύρω στις εντεκάμισι το πρωί.

Γύρω στη μία και μισή η Σταματία Γεωργαντή αποχώρησε από την δομή του Κολωνού, συνοδευόμενη από τους δύο δικηγόρους της. Μάζεψε αρκετά από τα προσωπικά της αντικείμενα τα οποία κουβάλησε τόσο η ίδια όσο και άλλα δύο άτομα που την συνόδευσαν στο αμάξι.

Η Σταματία Γεωργαντή βγαίνοντας από την Δομή δεν έκανε καμία δήλωση στους δημοσιογράφους, ήταν ψυχρή και αμίλητη. Αμέσως μπήκε στο αυτοκίνητο και άφησε τους ανθρώπους που τη συνόδευαν να μεταφέρουν τις κούτες με διάφορα αντικείμενα όπως και έγγραφα.

Να αναφέρουμε ότι την επίσκεψη στη Δομή του Κολωνού είχε προηγηθεί η επίσκεψη των συνηγόρων του πατέρα Αντωνίου στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, από τον οποίο ζήτησαν να τηρηθεί η νομιμότητα.

Οι κ.κ. Θρασύβουλος Κονταξής και Γιάννης Κώτσος φέρεται να έθεσαν ζητήματα που συνδέονται με την υπόθεση στον κ. Ντογιάκο ενώ εξερχόμενοι από τον Άρειο Πάγο δήλωσαν:

«Η μόνη σκοπιμότητα είναι η τήρηση της νομιμότητας» δήλωσε ο κ. Κονταξής βγαίνοντας από τον Άρειο Πάγο, ενώ παράλληλα οι δύο δικηγόροι θα επισκεφθούν για τον ίδιο λόγο και τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο, ο οποίος έχει και την εποπτεία του συνόλου των εισαγγελικών ερευνών που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Βασικό αίτημα είναι να δοθεί η δυνατότητα στον πατέρα Αντώνιο να παραλάβει τα προσωπικά του αντικείμενα (το οποίο και έγινε) από το χώρο της Κιβωτού του Κόσμου από τον οποίο απομακρύνθηκε με εισαγγελική παραγγελία.

Δείτε επίσης