Ελλάδα

Εξάρχεια: Επίθεση με μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ

Οι αστυνομικοί απάντησαν με κρότου λάμψης και χημικά./ Τα επεισόδια σταμάτησαν περίπου στις 10 το

Εξάρχεια: Επίθεση με μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Επεισόδια σημειώθηκαν στα Εξάρχεια το βράδυ της Δευτέρας μεταξύ διμοιρίας των ΜΑΤ και ατόμων που πραγματοποιούσαν συγκεντρώσεις για τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά αλλά και για τα 14 χρόνια από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Δευτέρας, πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, στο Σύνταγμα και στα Εξάρχεια, τρεις συγκεντρώσεις με αφορμή τον πυροβολισμό στον 16χρονο Ρομά στη Θεσσαλονίκη. Η τρίτη έγινε από την νεολαία του ΚΚΕ, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Περίπου στις 8 η ώρα το βράδυ της Δευτέρας ξεκίνησαν μικρής έκτασης επεισόδια στην πλατεία Εξαρχείων όταν κάποια άτομα επιτέθηκαν στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη, στις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν στο σημείο, με πέτρες και βόμβες μολότοφ.

Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν με κρότου λάμψης και χημικά και στη συνέχεια η ένταση μεταφέρθηκε στην οδό Διδότου. Τα επεισόδια σταμάτησαν περίπου στις 10 η ώρα το βράδυ. Ο απολογισμός ήταν 2 καμένα αυτοκίνητα το ένα στην Χαριλάου Τρικούπη και το άλλο στη συμβολή της Χαριλάου Τρικούπη με την οδό Διδότου.

Ενισχυμένη αστυνομική δύναμη στους δρόμους της Αθήνας

Σήμερα θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις, καθώς πέρασαν 14 χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Όπως αναφέρει το megatv.com, η μία θα πραγματοποιηθεί στις 12 η ώρα στα Προπύλαια με τους μαθητές και στις 6 η ώρα θα γίνει πάλι στα Προπύλαια συγκέντρωση και θα ακολουθήσει και πορεία.

Από τις 9 το πρωί θα είναι κλειστός ο σταθμός του μετρό στα Προπύλαια, ενώ θα υπάρχουν ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Δείτε επίσης