Ελλάδα

Αθήνα: Χιλιάδες στην πορεία για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Μαζική πορεία αλλά και επεισόδια στην Αθήνα στην πορεία μνήμης

Αθήνα: Χιλιάδες στην πορεία για την επέτειο  δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τα Εξάρχεια μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης μετά την ολοκλήρωση της πορείας μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα το 2008.

Με φόντο τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου Ρομά από πυροβολισμό αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη, χιλιάδες διαδηλωτές, περίπου 8.000 - 10.000 ξεκίνησαν από τα Προπύλαια και βάδισαν στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, με ενδιάμεσο σταθμό το Σύνταγμα, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην κρατική καταστολή και τη φτώχεια.

Κάποια στιγμή, μία ομάδα 1.500 ατόμων αποκόπηκε από την πορεία και άρχισε, στο ύψος της Σταδίου και προς την Ομόνοια, να πετά πέτρες στους αστυνομικούς, οι οποίοι ανταπέδωσαν με κρότου λάμψης και χημικά. Η εν λόγω ομάδα μπήκε στον σταθμό της Ομόνοιας όπου σημειώθηκαν υλικές ζημιές σε ΑΤΜ.

Oi συγκρούσειςΨ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν γύρω από τα Εξάρχεια, με την κατάσταση να χαρακτηρίζεται έκρυθμη.

Όπως επισημαίνει το megatv.com, η περιφερειακή του Αιγάλεω εξακολουθεί να είναι κλειστή και να απαγορεύεται στους οδηγούς να μπουν, καθώς υπάρχει σωρεία αντικειμένων στον δρόμο που καθιστά την διέλευση των οχημάτων αδύνατη.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως εκτός από το κέντρο της Αθήνας επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και Ρομά, σημειώθηκαν και σε άλλες περιοχές της δυτικής και ανατολικής Αττικής.

Δείτε επίσης