Ελλάδα

Ρόδος: Γιατρός φέρεται ότι «έγραφε» ναρκωτικά σε χρήστες

Ο ΕΟΠΠΥ έχει διαβιβάσει στην αστυνομία ομαδοποιημένα στοιχεία για την συνταγογράφηση του 72χρονου γιατρού ο οποίος ελέγχεται και πειθαρχικά από τον Ι.Σ.Ρ.

Ρόδος: Γιατρός φέρεται ότι  «έγραφε» ναρκωτικά σε χρήστες
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στο στόχαστρο της Δίωξης Ναρκωτικών βρίσκεται ένας ς 72χρονος παθολόγος στη Ρόδο, σε βάρος του οποίου υπάρχει ανώνυμη καταγγελία για αλόγιστη συνταγογράφηση ναρκωτικών φαρμάκων σε εξαρτημένους κατοίκους του νησιού.

Η Δίωξη Ναρκωτικών Ρόδου, ειδικότερα, διενεργεί προανάκριση για την υπόθεση με αφορμή την ανώνυμη καταγγελία που της διαβίβασε με έγγραφό του το τμήμα Παρακολούθησης και Αξιοποίησης Ελέγχων του ΕΟΠΠΥ. Το εν λόγω τμήμα παρέθεσε στις διωκτικές αρχές και αντίγραφα από έναν προκαταρκτικό έλεγχο για το σύνολο των σκευασμάτων τα οποία έχει συνταγογραφήσει ηλεκτρονικά ο γιατρός, το σύνολο της δαπάνης για αυτά και τα φαρμακεία όπου εκτελέστηκαν οι συνταγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Δίωξη Ναρκωτικών ενημερώθηκε και από τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου ότι δέχθηκε καταγγελίες από γονείς για παράνομη συνταγογράφηση ναρκωτικών από το μέλος του, σε βάρος του οποίου έχει κινήσει πειθαρχική διαδικασία.

Όπως μεταδίδει η «δημοκρατική», οι αστυνομικές αρχές έχουν από τον ΕΟΠΠΥ ομαδοποιημένα στοιχεία για την συνταγογράφηση του 72χρονου γιατρού ανά μήνα και ασθενή για όλο το 2022, τα οποία θα ενσωματώσουν στην δικογραφία που θα υποβληθεί, μετά την ολοκλήρωση της έρευνάς τους, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

Δείτε επίσης