Ελλάδα

Σέρρες: Η 7χρονη αδελφή του Βασίλη τον έψαχνε μέσα στον πανικό μετά την έκρηξη

Οι μαρτυρίες θείου του 11χρονου που σκοτώθηκε και μητέρας μαθητή για την κατάσταση των μαθητών μετά τον έκρηξη στο λεβητοστάσιο του σχολείου

Σέρρες: Η 7χρονη αδελφή του Βασίλη τον έψαχνε μέσα στον πανικό μετά την έκρηξη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τον απόλυτο πανικό βίωσαν παιδιά, αλλά και γονείς την ημέρα της έκρηξης στο ληβητοστάσιο του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών κατά την οποία σκοτώθηκε ο 11χρονος Βασίλης σκορπίζοντας απέραντη θλίψη στα μέλη της τοπικής κοινωνίας.

Ο θείος του παιδιού, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», σημείωσε ότι η 7χρονη αδελφή του Βασίλη, που, επίσης, ήταν στο σχολείο, τον έψαχνε μέσα στο χάος που επικρατούσε. Παράλληλα, επανέλαβε πως ο 11χρονος είχε ζητήσει να μην πάει σχολείο την ημέρα εκείνη, καθώς, όπως είπε, δεν αισθανόταν πολύ καλά.

Οπως είπε, η βαριά σιδερένια πόρτα που εκσφενδονίστηκε μετά την έκρηξη στο λεβητοστάσιο, χτύπησε πρώτα σε έναν τοίχο και από εκεί κατευθύνθηκε στο σημείο που ήταν ο Βασίλης και τα άλλα δύο παιδιά, στα οποία έπεσε με δύναμη. Μάλιστα, ο θείος πρόσθεσε πως αν η πόρτα περνούσε 3 εκατοστά πιο ψηλά δεν θα είχε χτυπήσει τον Βασίλη και τα άλλα παιδιά και θα είχε αποφευχθεί η τραγωδία.

Στάθηκε ιδιαίτερα στην σπαρακτική στιγμή που η 7χρονη αδελφή του Βασίλη, μετά την έκρηξη, καθώς ήταν και εκείνη στο προαύλιο του σχολείου, τον έψαχνε να τον βρει μέσα στον πανικό που επικράτησε, συμπληρώνοντας πως παρέμενε δίπλα του μόλις παρέλαβε το παιδί το ασθενοφόρο. «Δεν ξέρω αν έχει συνειδητοποιήσει τι συνέβη» είπε χαρακτηριστικά ο θείος του άτυχου παιδιού, αναφερόμενος στην 7χρονη.

Η συγκλονιστική μαρτυρία μητέρας μαθητή

Η μητέρα μαθητή είπε ότι τα παιδιά που έπαιζαν μαζί με τον άτυχο Βασίλη, είδαν το συμμαθητή τους κάτω στο έδαφος όταν τον χτύπησε η σιδερένια πόρτα και σοκαρισμένα άρχισαν να τρέχουν: «Τα παιδιά έπαιζαν στον ίδιο χώρο με τον Βασίλη, απλά τα δικά μας παιδιά ήταν πιο τυχερά, γιατί έπαιζαν από τη δεξιά πλευρά, ενώ ο Βασίλης από την αριστερή. Δηλαδή θα μπορούσαν να είναι τα δικά μας παιδιά σε αυτή τη θέση»

Η γυναίκα αναφέρει ότι τα παιδιά μαζεύτηκαν σε ένα σπίτι γεμάτα μουτζούρες και σε κατάσταση σοκ: «Τα παιδιά πανικοβλήθηκαν και κοίταξαν να σώσουν τους εαυτούς τους».

Πανικόβλητοι ήταν και οι γονείς όταν έψαχναν τα παιδιά τους όταν πήγαν πανικόβλητοι και οι ίδιοι στο σχολείο: «Κάποια στιγμή ακούστηκαν οι σειρήνες και τρέξαμε στο σχολείο. Μας είπαν ότι τα παιδιά ήταν καλά, αλλά είχαν φύγει».

Δείτε επίσης