Ελλάδα

Πατέρας 16χρονου Ρομά: «Δεν έπρεπε να σκοτώσει το παιδί μου, ζητάμε Δικαιοσύνη»

Οι γονείς του 16χρονου Ρομά που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσαν παράστασης πολιτικής αγωγής - Τί υποστηρίζει η πλευρά του αστυνομικού

ΘΘεσσαλονίκη:Δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής από τους γονείς του 16χρονου Ρομά
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έφτασαν το πρωί της Τετάρτης οι γονείς του 16χρονου Ρομά, ο οποίος τραυματίστηκε βαρύτατα στο κεφάλι από πυρά αστυνομικού, κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Ο πατέρας και η μητέρα του ανήλικου συνοδεύονταν από τον δικηγόρο τους και δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ.

«Ζητάμε συγγνώμη για αυτό που έκανε αλλά δεν έπρεπε να τον σκοτώσει», είπε ο πατέρας του 16χρονου κατά την παρουσία του στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

«Εμείς το μόνο που θέλουμε είναι δικαιοσύνη. Να τιμωρηθεί και να μπει μέσα, γιατί πυροβόλησε ένα 16χρονο. Τον μεγάλωσα με τη φτώχεια μου, ο γιος μου ήταν το καλύτερο παιδί. Αν και έκανε αυτό που έκανε, ζητάμε συγγνώμη, αλλά δεν έπρεπε να σκοτώσει το παιδί μου, να τον πυροβολήσει και να τον σκοτώσει», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Ο Κώστας είναι χάλια. Το μόνο που θέλουμε είναι δικαίωση», δήλωσε από την πλευρά της η μητέρα του 16χρονου.

Τί υποστηρίζει η πλευρά του κατηγορούμενου αστυνομικού

Υπενθυμίζεται, ότι ο 32χρονος αστυνομικός που αντιμετωπίζει κατηγορίες σχετικές με τον βαρύ τραυματισμό του 16χρονου από δικά του πυρά ζήτησε και έλαβε προθεσμία και αναμένται να απολογηθεί την προσεχή Παρασκευή.

Ο κατηγορούμενος αστυνομικός είχε προσαχθεί την Τρίτη, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για κακούργημα και παρέπεμψε την υπόθεση σε τακτικό ανακριτή

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο αστυνομικός ισχυρίζεται ότι βρισκόταν σε άμυνα. Και αυτό γιατί, όπως ιυποστηρίζει, ο 16χρονος οδηγός του καταδιωκόμενου οχήματος επιχείρησε να εμβολίσει τη δεύτερη μηχανή της ΕΛΑΣ.

Οι πληροφορίες λένε πως ο αστυνομικός αναμένεται να υποστηρίξει την Παρασκευή ενώπιον του ανακριτή ότι ότι πυροβόλησε εν κινήσει, καθώς επέβαινε στην άλλη μοτοσικλέτα, στοχεύοντας στο αυτοκίνητό και όχι στον οδηγό. Από τις αναταράξεις όμως το όπλο κουνήθηκε και η σφαίρα βρήκε στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομά.

Επεισόδια την ημέρα της προσαγωγής του αστυνομικού

Την Τρίτη επεισόδια και προσαγωγές είχαν λάβει χώρα επεισόδια και προσαγωγές έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου είχαν συγκεντρωθεί Ρομά και αντιεξουσιαστές, για τη μεταφορά του αστυνομικού.

Τα πνεύματα ήταν οξυμένα από νωρίς. Διαδηλωτές και δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν λάβει θέση ο ένας απέναντι από τον άλλο και η ατμόσφαιρα «μύριζε» μπαρούτι.

Τα επεισόδια δεν άργησαν να ξεσπάσουν, όταν περίπου 50 άτομα Ρομά και του αντιεξουσιαστικού χώρου κινήθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο.

Στο σημείο μάλιστα είχαν σπεύσει αλλά τρία αυτοκίνητα, όπου επέβαιναν Ρομά.

Οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν προχωρήσει σε χρήση χημικών ενώ οι διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα και έβαλαν φωτιά σε κάδους.

dekaeksaxronos_goneis1

dekaeksaxronos_goneis2

Δείτε επίσης