Ελλάδα

Κρήτη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η κατάθεση του 19χρονου ΑμΕΑ για τους βιασμούς

Ο νεαρός υποστηρίζει ότι τα προηγούμενα χρόνια είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον ιερέα θείο του και άλλα τρία άτομα και ότι ο πατέρας του γνώριζε τα πάντα

Κρήτη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η κατάθεση του 19χρονου ΑμΕΑ για τους βιασμούς
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου συνεχίζεται σήμερα η δίκη των πέντε κατηγορουμένων για την υπόθεση κατά συρροή βιασμών του 19χρονου Γιάννη στον Πλατανιά Χανίων.

Χτες, πρώτη μέρα της διαδικασίας, αφού οι κατηγορούμενοι τοποθετήθηκαν επιγραμματικά για τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν, το δικαστήριο διέκοψε για σήμερα Τετάρτη και αποφάσισε ότι θα εξεταστεί,τελικάμ σήμερα ο 19χρονος Γιάννης και όπως αναμενόταν, αυτό γίνεται «κεκλεισμένων των θυρών» .

Το κατηγορητήριο

Όπως μεταδίδει το flashnews.gr, πέντε είναι τα άτομα που κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, τα οποία βαραίνουν οι εξής κατηγορίες, όπως αυτές αναγνώστηκαν από τον εισαγγελέα:

Ο πρώτος 68χρονος κατηγορούμενος, κατηγορείται για κατ’ εξακολούθηση βιασμό πάρα φύσιν 20 φορές και για ομαδικό βιασμό πάρα φύσιν 2 φορές.
Ο 67χρονος πατέρας του 19χρονου Γιάννη, κατηγορείται για απλή συνδρομή σε τουλάχιστον 19 κατ’ εξακολούθηση βιασμούς, καθώς κατηγορείται ότι γνώριζε για τους βιασμούς αλλά ούτε τους κατήγγειλε ούτε τους απέτρεψε. Επίσης κατηγορείται για πρόκληση σωματικού πόνου και εξάντλησης, επικίνδυνης για την υγεία του 19χρονου.
Οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι, ο 72χρονος ιερέας και θείος του 19χρονου, ο 44χρονος δεύτερος ιερέας και ο 42χρονος αδερφός του (ο οποίος είναι ΑμεΑ), κατηγορούνται για 2 κατ’ εξακολούθηση ομαδικούς παρά φύσιν βιασμούς του 19χρονου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην δίκη έχουν κληθεί να καταθέσουν γύρω στους 40 μάρτυρες, από τις κατθέσεις των οποίων αναμένεται να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση. Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον τέσσερις ημέρες.

«Θα σε σταυρώσουμε»

Ο Γιάννης, όπως έχει υποστηρίξει, φέρεται να βιαζόταν από τα 14 έως τα 19 του χρόνια. Ο ίδιος έχει ελαφρά νοητική υστέρηση – κάτι το οποίο, ωστόσο, δεν τον εμποδίζει να αντιληφθεί πλήρως τις «κακές πράξεις», όπως τις αποκαλεί ο ίδιος – και έχει ισχυριστεί ότι είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από έναν φίλο τού πατέρα του, από τον ιερέα αδελφό τού πατέρα του, από έναν ακόμη ιερέα και από τον αδελφό τού τελευταίου που αντιμετωπίζει προβλήματα αναπηρίας.

Το μαρτύριο του νεαρού φέρεται να λάμβανε χώρα με τη συγκατάθεση του ίδιου του τού πατέρα, ο οποίος είναι και αυτός κατηγορούμενος στην υπόθεση.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, το μαρτύριο που βιωνε ο Γιάννης στα χέρια των ανθρώπων, που όπως λέει τον κακοποιούσαν σεξουαλικά, ήταν συνεχές Οι κατηγορούμενοι φέρονται να ασκούσαν σε βάρος του σωματική και ψυχολογική βία, φέρονται να τον απειλούσαν, να τον εξευτέλιζαν και να τον ανάγκαζαν να γίνει έρμαιο στις αρρωστημένες ορέξεις τους.

Οι κατηγορούμενοι, όταν εκείνος κλαίγοντας τους εκλιπαρούσε να μην του κάνουν κακό και να μην τον βιάσουν για μία ακόμα φορά, του έλεγαν για να τον τρομοκρατήσουν: «Θα σε σταυρώσουμε σαν τον Χριστό και θα σε κάψουμε σαν τον Ιούδα»,

Δείτε επίσης