Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Άναψε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Αριστοτέλους

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τη φαντασμαγορική εκδήλωση για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου στην κεντρική πλατεία της πόλης

Θεσσαλονίκη: Άναψε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Αριστοτέλους
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Φωταγωγήθηκε το φυσικό έλατο με χιλιάδες χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια ύψους 18 μέτρων από τον Ταξιάρχη Χαλκιδικής, στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Φωτίστηκε για ακόμη μία χρονιά το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας πάτησε σήμερα το απόγευμα το κουμπί, ώστε να ανάψει το έλατο 18 μέτρων από τον Ταξιάρχη Χαλκιδικής, ενώ χιλιάδες πυροτεχνήματα φώτιζαν τον ουρανό της πόλης.

Επιπλέον, την εκδήλωση για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου πλαισίωσε ο τραγουδιστής Πέτρος Ιακωβίδης με μία μοναδική συναυλία, ενώ την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε ο παρουσιαστής Τάσος Σωφρονίου.

Παράλληλα, χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα δημιούργησε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης με τις μελωδίες της, ενώ το «παρών» στην φωταγώγηση του δέντρου έδωσαν εκπρόσωποι φορέων τη πόλης.

Συνολικά ο άξονας στην Αριστοτέλους φωτίστηκε με 350.000 γιορτινά λαμπιόνια χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης και άναψε ολόκληρος ο εορταστικός διάκοσμος που έχει τοποθετηθεί σε κεντρικούς δρόμους και γειτονιές της Θεσσαλονίκης. Επίσης, τοποθετήθηκαν χαμηλά φυσικά έλατα, κόκκινοι πύργοι, οι οποίοι διαθέτουν φωτιστικό εξοπλισμό, ώστε να δημιουργεί μία συγχρονισμένη κίνηση φωτός. Τέλος, δίπλα από την κεντρική σκηνή, έχουν τοποθετηθεί δύο σπιτάκια σκανδιναβικού τύπου, εκ των οποίων το ένα θα αξιοποιείται για κοινωνικές δράσεις, ενώ στο δεύτερο θα φιλοξενείται ραδιοφωνικός σταθμός καθ’ όλη την διάρκεια των Χριστουγέννων.

plateia

zervask

dentro

parousiasi

tragoudi

Δείτε επίσης