Ελλάδα

Αντιμέτωπος με φυλάκιση έως 15 χρόνια ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο

Κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Αντιμέτωπος με φυλάκιση έως 15 χρόνια ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Για τον ενδεχόμενο φυλάκισης του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά ο οποίος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, μίλησε ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του ένστολου.

Ο Αλέξης Κούγιας μιλώντας στον Αντ1 υποστήριξε ότι η ανάληψη της υπερασπιστικής ευθύνης του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ, σε μια τέτοια υπόθεση είναι πολύ δύσκολο εγχείρημα.

«Για να αναλάβω τον αστυνομικό, είδα την προσωπικότητα αυτού. Ο εντολέας μου κατηγορείται για το πιο σοβαρό αδίκημα που προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας, αυτό της απόπειρας αφαιρέσεων ανθρώπινης ζωής, που με τον παλιό Ποινικό Κώδικα τιμωρούνταν με τουλάχιστον 10 χρόνια φυλακή. Με τον καινούριο Ποινικό Κώδικα, ο εντολέας μου αντιμετωπίζει από την ποινή της φυλακίσεως ενός έτους, μέχρι την ποινή της καθείρξεως 15 ετών».

«Είναι πολύ διαφορετικό να είναι ένα παιδί που περπατάει στο δρόμο και πάει στο σπίτι του και το πυροβολεί ένας αδίστακτος αστυνομικός και του λέει σταμάτα και αυτός δε σταματάει και είναι εντελώς διαφορετικό ένα παιδί 16 ετών, το οποίο έχει πάει προηγουμένως σε ένα πρατήριο, του βάζει βενζίνη ένας φουκαράς που δουλεύει όλη τη νύχτα για 20 ευρώ και αυτό τον κοροϊδεύει με μια θρασύτητα, φεύγει, τα 20 ευρώ θα τα πληρώσει πιθανώς ο φουκαράς. Οι αστυνομικοί είναι εκεί για να εφαρμόσουν τον νόμο. Όταν λοιπόν κάποιος κλέβει με αυτόν τον τρόπο, έχουν την υποχρέωση να τον συλλάβουν» ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας.

Σχετικά με τον λόγο που ο εντολέας του τράβηξε όπλο και πυροβόλησε, ο κ. Κούγιας δήλωσε: «Με τη μηχανή με 140-150 χιλιόμετρα, ο εντολέας μου που ήταν συνεπιβάτης, προσπαθεί να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο. Εκεί έγινε και το λάθος». Και επεσήμανε: «Αν ο άνθρωπος αυτός, πήγε έκλεψε τη βενζίνη και πήγαινε να κάνει μία ληστεία, ήταν ένας επικίνδυνος κακοποιός, δεν έπρεπε να αποτρέψουν αυτή την πράξη;» κατέληξε ο γνωστός ποινικολόγος.

Δείτε επίσης